Hlavní obsah

Trutnovské gymnastky a gymnasté se na novou sezónu připravovali v Hostinném

Novinky, Ludmila Oravcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnovské gymnastky a gymnasté nezahálí ani o prázdninách a celých devět dní se na soustředění poctivě připravovali na novou závodní sezónu.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Povedená akce trutnovských gymnastek a gymnastů s podtitulem Hostinné de Janeiro proběhla ve dnech 12. - 20. srpna v tělocvičnách a přilehlých sportovištích města Hostinné. Bezmála padesát gymnastických nadšenců zažilo týden plný gymnastických přípravných tréninků, ale také ostatních olympijských sportů.

V páteční podvečer byl zapálen olympijský oheň rukou jednoho z olympijských bohů, zazněla olympijská hymna a představilo se celkem pět družstev, každé se svoji vlajkou. Gymnastické OH 2016 mohly začít!

V týdnu sportovce čekal například moderní pětiboj, vodní pólo a samozřejmě gymnastické disciplíny. Ale také olympijský kvíz, aby nejen svaly namáhány byly. Osm dní zábavy a smíchu, kamarádství, ale také namožených svalů, modřin a mozolů od hrazdy. I to totiž ke gymnastice patří.

Místo ohňostroje se při táboráku opékaly vuřty a jako každý rok se uskutečnil i karneval, jenž nenechal nikoho na pochybách, že tento rok je opravdu olympijský.

Povedené trenérské převleky, např. za Helenu Fibingerovou či za zlatého Lukáše Krpálka a další, bojovaly o přízeň dětského publika - a na oplátku se pak tělocvičnou nesl potlesk dětem za jejich předvedené scénky v maskách.

V závěru soustředění proběhla i gymnastická exhibice nastoupených družstev, jednotlivci poměřili své síly kupř. na opičí dráze. Pak byl uhašen olympijský oheň a sportovní týden Rio de Hostinné mohl být po zhodnocení ukončen.

Poděkování patří celému realizačnímu týmu gymnastického oddílu Spartak Trutnov, ale také rodičům za pomoc při stěhování nářadí.

Gymnastickému soustředění zdar a v příštím roce v Hostinném opět na shledanou!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám