Hlavní obsah

Trutnov potřetí navštíví legendy rally

Novinky, Pavla Hlavatá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě soutěžních posádek do Trutnova v červnu přijedou také legendy továrního týmu Škoda Motorsport. Stane se tak již potřetí v rámci oblíbeného Setkání legend pořádaného při Rally Krkonoše.

Foto: Pavla Hlavatá

Setkání legend 2010

Článek

Letošní setkání pojal jeho koordinátor Ing. Jiří Syrovátko vskutku zajímavě: „Pokud zdravotní stav účastníků a ostatní skutečnosti dovolí, sejdou se v Trutnově čtyři posádky, které spolu sváděly urputné souboje v éře slavné Škody 200 RS.“.

Tři tovární dvojice doplní jejich hlavní konkurenti známí především ze svých startů s Renaultem Alpine A110. Jedná se samozřejmě o dvojici Vladimír Hubáček – Ing. Stanislav Minářík.

Škodovku budou zastupovat staří známí Srnský, Syrovátko, Šedivý a Janeček. Jako třetí dvojice se objeví Oldřich Horsák s Ing. Jiřím Motalem. Srnský se Syrovátkem pocházejí shodně z Vrchlabí, Šedivý s Janečkem reprezentují Kvasinskou část automobilky a Mladou Boleslav bude zastupovat Oldřich Horsák, který sváděl s Hubáčkovou Alpinou nejtěsnější souboje. Jeho spolujezdec Motal – ač pochází ze Zlínska – strávil převážnou část kariéry u několika pilotů továrního týmu.

Sestavu Setkání doplní znovu Václav Bobek mladší, který začal svou kariéru s Karlem Švábkem a Octavií Super. Po úspěšné kariéře v rally se přesunul na okruhy, kde sbíral další úspěchy.

Všechny legendy čeká obdobný program jako loni. Autogramiáda proběhne na Krakonošově náměstí v pátek 17. června od 17.30 hodin. Připraveny budou tradiční podpisové karty a bude to nejlepší příležitost, jak se s legendami setkat a na cokoliv se zeptat. V sobotu 18. června se s hosty Setkání uvidíte na trati, v servisu, v cíli soutěže a při slavnostním vyhlášení vítězů ve Společenském centru UFFO.

Reklama

Výběr článků

Načítám