Hlavní obsah

Trhy, které chutnají všem, slaví první narozeniny

Novinky, Monika Dušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslavujeme první narozeniny, začínáme v sobotu 19. března od 8 hodin. Přijďte přivítat jaro do Dejvic a oslavit roční výročí prvního novodobého farmářského trhu v Praze.

Foto: Farmářské trhy, o.s.
Článek

Čeští farmáři se valí na Prahu! Takové a podobné titulky se objevily v médiích po sobotě 20. března 2010. Tehdy se v Praze-Dejvicích konaly první novodobé farmářské trhy. A od té doby uplynul přesně rok.

Farmářské trhy na Kulaťáku odstartovaly boom farmářských trhů v Praze a poté v celé České republice. To, co starším ročníkům mohlo připomenout vzpomínky z dětství, kdy ještě existovali statkáři, znali ti mladší ze svých zahraničních cest: úhledné stánky s vyrovnanou čerstvou zeleninou, na které nebyla znát únava z cesty přes několik kontinentů. Voňavé pečivo, které vydrží měkké a chutné i několik dní, sýry, které jsou cítit po mléku a ještě jsou na nich patrné otisky rukou, které je zpracovávaly, květiny, které dlouho a podmanivě voní nebo bylinky, které skutečně léčí.

Kdo byl onu březnovou sobotu, shodou okolností přesně den před zahájením jara, na Kulaťáku, asi na to nikdy nezapomene. Dřevěné stánky v obležení davů lidí. Fronty, které se vinuly přes celé tržiště a mnohdy ani nebylo poznat, odkud kam a na co se vlastně stojí, a bezradní prodejci, kteří už v 10 hodin neměli co nabízet.

Od té doby uplynul jeden „farmářský“ rok, prodejci se poučili, a už jim nabízené zboží obvykle nedojde, dodržují předpisy a naučili se s kupujícími komunikovat o tom, co prodávají.

Organizátoři získali dostatečné zkušenosti a vybudovali trhy s nejvyšší návštěvností, největším počtem stánků a nejkrásnější atmosférou. Nezapomněli na děti ani na handicapované občany a stále mají další a další nápady, jak služby zdokonalit.

 V sobotu 19. března 2011 začínají další Farmářské trhy na Kulaťáku. Bude jich celkem 28, každou sobotu od 8 do 14 hodin. Farmářské trhy na Kulaťáku jsou zkrátka trhy, které všem chutnají.

Reklama

Výběr článků

Načítám