Hlavní obsah

Tradiční prosincový gymnastický dvojboj připomněl blížící se Vánoce

Novinky, Ludmila Oravcová

Oddíl sportovní gymnastiky Spartak Trutnov pořádá každoročně Vánoční turnaj – open. Letos připadl závod na sobotu 9. prosince v tělocvičnách ZŠ Komenského.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Závodu se zúčastnilo 87 závodníků - 72 gymnastek a 15 gymnastů. Desítce rozhodčích a velkému počtu diváků bylo předvedeno na 150 sestav v sedmi věkových kategoriích.

Nejmladší děvčata závodila na lavičce, větší gymnastky už se musely poprat s nízkou či vysokou deseticentimetrovou kladinou a snažily se předvést Čáslavskou. Kluci místo toho úspěšně kopírovali Hudce na kruzích, chyběl snad jen jeho mistrovský rozpor střemhlav. Stejným mužským i ženským nářadím pak byla akrobacie plná přemetů, salt, ale i rovnovážných prvků a provazů.

A jak se trutnovským dařilo v konkurenci závodníků z Vrchlabí a Dvora Králové?

První místa vybojovali Bára Hetešová, Andrea Houtová, Pavlína Hellingerová, Eliška Krejčí, Antonín David, Antonín Škoda a Dominik Karel Janko.

Stříbro patří Nikole Sáblíkové a Barboře Oravcové.

Na bronzový stupínek se postavili Mia Jane Melichar, Ema Thámmová, Natálie Nemanská, Sabina Chaloupková a Matyáš Vogler.

Nepopulární brambora tentokrát připadla Alžbětě Coblové, Kláře Pávové, Valerii Čermákové, Anně Švecové, Aleně Hauptové, Adéle Seifertové a Adamovi Svatošovi. Malou pozornost si však z rukou Mikuláše a Anděla, který se jen o pár dnů „zpozdil“, převzali všichni zúčastnění.

Představily se i gymnastické naděje

V pondělí 11. prosince proběhl ještě závod gymnastických nadějí z přípravky. Patnáct dětí přišlo podpořit potleskem asi třicet diváků a k vidění byly zajímavé výkony na lavičce, kruzích a akrobacii.

Malí závodníci si poprvé vyzkoušeli, jaké to je cvičit „naostro“ a potvrdili, že gymnastika jako soubor tělesných cvičení, všestranně rozvíjí lidské tělo a udržuje zdatnost a celkově dobrou výkonnost. A hlavně dobrou náladu v partě kamarádů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám