Hlavní obsah

Toulavá kamera zaostřila hledáček na Jeseníky

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní speciál oblíbeného televizního pořadu Toulavá kamera ochutnává Česko zavítal i do Jeseníků. Štáb pořadu pohostila Branná a Jeseník. Moderátor Josef Maršál si pomlaskával nad masovými knedlíčky v nudlovém těstě, tvarohovými smaženkami a vozkovou houskovou polévkou.

Foto: Tereza Schreiberová

Moderátor Josef Maršál si pochutnává na tradičních jídlech Jeseníků.

Článek

Celkem dva natáčecí dny stráví štáb pořadu Toulavá kamera v Jeseníkách. Včera scénář předepsal Brannou, dnes se Josef Maršál s kolegy přesouvá do Jeseníku. Rozhodnutí zamířit do Jeseníků padlo také díky právě probíhajícímu gastronomickému festivalu Chuť Jeseníků. Připomeňme, že v rámci festivalu nabízí 25 restaurací, rozesetých po celých horách, tradiční jídla Jeseníků. Děje se tak poprvé v historii.

Natáčení v Branné bylo zaměřeno výhradně na tradiční jídla Jeseníků. Restaurace Kolštejn, která pořad hostila, připravila kompletní menu složené z vikantické paštiky, vozkovy houskové polévky, masových knedlíčků v nudlovém těstě, které byly podávány s frýdeberským salátem, tvarohových smaženek. Návod na přípravu masových knedlíčků a tvarohových smaženek shlédnou diváci při sledování pořadu.

"Jídla jsou úplně jednoduchá, člověk má navařeno za dvacet minut a ta chuť je skutečně vynikající. Hned o víkendu to vyzkouším," těšil se Josef Maršál, moderátor pořadu.

Připravená jídla skutečně báječně vypadala i voněla, všem přítomným se sbíhaly sliny.

Dnes má štáb namířeno do Jeseníku, kde zavítá do SOŠ gastronomie. Ta vyrábí tradiční játrový sýr, který je regionální potravinou Olomouckého kraje.

Pořad Toulavá kamera ochutnává Česko poběží po celé léto v týdenních intervalech. V každém dílu diváci zavítají vždy do dvou krajů. Olomoucký kraj pro letošní seriál zastupují Jeseníky a dělají mu čest.

Podrobnosti k tradičním jídlům Jeseníků najdete na webových stránkách gastronomického festivalu www.chutjeseniku.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám