Hlavní obsah

Tomio Okamura v Brně podepisoval svou knihu Český sen

Novinky, Martin Seidl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V brněnské Olympii dnes pořádalo Knihcentrum Caffé besedu a autogramiádu podnikatele a viceprezidenta Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomia Okamury.

Foto: Martin Seidl
Článek

Tomio Okamura přijal pozvání u příležitosti vydání své knihy Český sen do knihkupectví Knihcentrum Caffé v brněnské Olympii.

Po přivítání přečetl pár řádků z nové knihy a vybral si záměrně pasáž o tom, jak přišel na svět. Před autorským čtením se Tomio Okamura s úsměvem přiznal, že čtení je jeho slabší stránkou a že na škole byl z českého jazyka vždy klasifikován horšími známkami.

Po krátkém čtení byl připraven odpovídat na otázky nejenom od  pořadatele akce, ale i od návštěvníků. Tazatele mj. zajímalo, jak to vypadá s jeho rodinou v Japonsku po zemětřesení, jaké jídlo má raději, co říká na podnikatelské prostředí v ČR - a nechyběla i otázka na pořad Den D.

Z jeho odpovědíse dalo usoudit, že je to velmi vyrovnaný člověk s velkým nadhledem na svět. Zzmínil i to, proč ještě není ženatý, že každý den se těší do práce a spánek že je pro něj jen samozřejmostí, která mu vadí.

Na závěr besedy Tomio Okamura vyslovil malé přání, aby lidé k sobě byli milejší - stačí alespoň jednou denně říct dobrý den, děkuji, na shledanou a bude nám na světe lépe..

Po besedě se autor pustil do podepisování své nové knihy, kterou v ruce již netrpělivě držely desítky lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám