Hlavní obsah

Teplická veřejnost podpořila během benefice místní salesiánské středisko

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci dětských pěveckých sborů a divadelních vystoupení si nedělní odpoledne vychutnali příjemný kulturní zážitek. Teplické Salesiánské středisko Štěpána Trochty – dům dětí a mládeže uspořádalo Benefiční odpoledne, které se konalo v kostele sv. Jana Křtitele na Zámeckém náměstí v Teplicích.

Foto: Archiv Salesiánského střediska Štěpána Trochty - DDM

Benefice teplického salesiánského střediska

Článek

Akce se konala u příležitosti 25. výročí příchodu salesiánů do Teplic, které si nejen tepličtí salesiáni, ale také jejich spolupracovníci a dobrovolníci budou připomínat v průběhu celého podzimu při dalších příležitostech.

Během programu vystoupil pěvecký sbor Poupata ze základní školy Maršovská a svůj divadelní kus předvedli členové Divadla Orry, o.s., které pod vedením režiséra Jaroslava Hunky uvedlo divadelní hru LÁSKA A INTRIKY.

Zaplněné lavice kostela svědčily o zájmu, který má teplická veřejnost nejen o kulturu, ale také o práci s dětmi a mládeží, kterým se teplické salesiánské středisko věnuje. Výtěžek z dobrovolného vstupného byl totiž věnován právě na podporu činnosti Salesiánského střediska Štěpána Trochty – domu dětí a mládeže.

„Velice děkujeme všem divákům, kteří přišli na benefiční odpoledne a dobrovolným příspěvkem podpořili naše středisko. Všichni vystupující společně s diváky vytvořili příjemnou atmosféru, která nás všechny povzbudila do další práce. Myslím, že průběh celé akce a ohlasy návštěvníků nás budou inspirovat k uspořádání podobného programu i v budoucnosti,“ uvedla ředitelka salesiánského střediska Vendulka Drobná.

Teplické salesiánské středisko se vedle dětem a mládeži věnuje také rodinám, které se ocitly v těžkých životních situacích. Poskytuje tak komplexní služby nejen pro trávení volného času nejmladší generace, ale prostřednictvím sociálně-aktivizační služby Podaná ruka také podporu a pomoc těm Tepličanům, kteří ji potřebují.

Případní zájemci o další informace naleznou vše podstatné na webových stránkách střediska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám