Hlavní obsah

Taxikář zamkl ženu v autě, aby mu zaplatila přemrštěnou částku

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po přemrštěné ceně za jízdu z předchozích dnů, vyplula na povrch další kauza nepoctivého taxikáře. Praha se stává postrachem turistů, kteří chtějí využít služeb nájemních vozů. Pár nepoctivců vystavuje špatnou vizitku ostatním poctivým a ochotným řidičům. Tentokrát taxikář uzamkl klienta v autě.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Někteří řidiči si počínají jako novodobí lapkové, tým Taxi pražské kriminálky se snaží od těchto živlů metropoli očistit. Pokud ale bude jen následovat pokuta, a ne jednání o odebrání licence, je to boj s větrnými mlýny.

V sobotu ve večerních hodinách recepční hotelu nedaleko Jiráskova náměstí oznámil na linku 156, že řidič vozidla taxislužby, který přivezl z Rytířské ulice jejich hosty, po nich požadoval cenu za přepravu ve výši 2000 korun. Na místo se dostavila hlídka strážníků a druhá hlídka městských policistů jela pátrat podle popisu po daném vozidle taxi, které od hotelu už odjelo.

Bylo zjištěno, že řidič taxi skutečně požadoval zaplatit za jízdu 1920 korun, což se klientům nezdálo, jelikož nebyl zapnutý taxametr. Doptávali se, jak k tomu za tak krátkou jízdu dospěl. Měl jim ukázat „ceník“, podle kterého si částku naúčtoval. Pár turistů u sebe tolik peněz v hotovosti neměl, chtěli pro ně dojít do hotelového pokoje. Taxikář odvětil, že do hotelu půjde pouze muž a ženu ponechal uzamčenou v autě.

„Recepční hotelu si tohoto jednání všiml a začal ho řešit. Řidič taxi nakonec částku snížil na 800 korun a pustil ženu z vozu. Recepční trval dále na svém, že i tak se jedná o předraženou částku. Řidiči zaplatil 300 korun, ten však bankovky přetrhl, hodil na zem a začal mu vyhrožovat, že se do toho neměl plést, že si ho najde a bude umírat bolestivě a pomalu. Z místa pak odjel,” informovala mluvčí Městské policie Praha Michaela Teplá.

Na základě spolupráce od svědků události, se strážníkům podařilo řidiče taxi i s vozidlem dohledat v ulici Rytířská. Věc byla předána Policii České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám