Hlavní obsah

Tančící saxofonistka zaujala porotu Miss Junior. Jednu z finalistek vyřadil piercing

Novinky, Kateřina Hamr

Uplynulou sobotu proběhla v rámci soustředění škola Miss Junior soutěž finalistek ve volných disciplínách. Někomu přinesla vítězství, pro jiného konec v cestě za vytouženou korunkou. Nejvíce porotu zaujala tančící saxofonistka. Zato pro orientální tanečnici znamenala volná disciplína vyřazení.

Foto: archiv Miss Junior

Vítězka soutěže volných disciplín Veronika Dvorská (vlevo) a další oceněná Monika Výbohová z Bánské Bystrice.

Článek

Osmnáctiletá Veronika Dvorská ze Rtyně v Podkrkonoší u poroty vyhrála jednohlasně. Zvládnout poměrně rychlou a náročnou choreografii a současně přitom i hru na saxofon není rozhodně jednoduché. Navíc si Veronika dokázala svým úsměvem v rytmu melodie z filmu Pomáda získat všechny přihlížející. Druhou cenu udělila porota sedmnáctileté Monice Výbohové z Banské Bystrice, která předvedla černošský tanec s prvky R´n´B.

Výběr volných disciplín byl čistě a jen na finalistkách. Samy si zvolily, čím chtějí porotu zaujmout. Jedna soutěžící dokonce přivezla golfový bag a cestovní jamky, aby porotě ukázala výpaly přímo na místě. Slečna, co boxuje, nechala pytel doma, zato své údery a kopy demonstrovala na jednom z porotců. Na finále soutěže Miss Junior kategorii volných disciplín neuvidíte. Namísto nich se dívky představí během večera ve společných choreografiích, které nacvičují hned s několika choreografy.

„Objeví se jako roztomilé zlobilky, tančící gangnam style, éterické modelky nebo tanečnice na jehlových podpatcích. Věříme, že pestrý večer pobaví všechny,“ uvedla Karla Jasná z realizačního týmu Miss Junior.

Soutěž ve volných disciplínách ukončila cestu k možnému vítězství šestnáctileté Monice z Moravskoslezského kraje. Při svém orientálním tanci ukázala nevědomky porotě piercing v jazyku. Za porušení pravidel, která piercing, stejně jako tetování, zakazují, byla vyloučena ze soutěže a musela zámeckou sýpku v Blansku opustit. 

Miss Junior je soutěž pro dívky ve věku od patnácti do jedenadvaceti let. Hledá charisma, osobnost, která by měla být určitým vzorem svým vrstevnicím. Piercing a tetování nepovažuje soutěž za vhodný kosmetický doplněk pro dívky v tomto věku. Dívky, hlásící se do soutěže, jsou na začátku realizace své touhy proniknout do světa modelingu, šoubyznysu, mezi společensky významné lidi. V tomto směru Miss Junior dává prostor čisté kráse a přirozenosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám