Hlavní obsah

Taknatudu a Tom Petty 52 zahrají v českobudějovickém klubu Velbloud

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Formace Taknatudu a kapela Tom Petty 52 zahrají ve čtvrtek 7. dubna v českobudějovickém klubu Velbloud.

Foto: Petr Hejna

TAKNATUDU

Článek

Taknatudu založili v roce 2006 Pavel Maršík – dříve známý třeba coby frontman jihočeské skupiny Sirael, a Michal Pavlík, v současnosti spojovaný především s Čechomorem, kde od založení souboru hraje na dudy a violoncello (které vystudoval na pražské konzervatoři). V Taknatudu však ho najdete za klávesami, na které byl k slyšení na koncertech a nahrávkách např. s Janou Kratochvílovou, Lubošem Pospíšilem, Tangem, Petrem Novákem a George & Beatovens a dalšími.

Kapela se zabývá ryze vlastní tvorbou s důrazem na výrazově hlubší rockovou muziku s náročnějšími hudebními party, bohatými harmoniemi, melodiemi a rytmy.  

Počátkem roku 2001 došlo k personálním změnám na postu kytaristy a bubeníka, takže Jirku Milotu nahradil Jan Preister a Petra Eichlera Zdeněk Koubek - oba "nováčci" se zabývající mnoha hudebními žánry včetně hudby klasické. V této sestavě tedy právě Taknatudu v dubnu vystoupí.

Hosté večera Tom Petty 52, jak již hudbyznalým název bandu naznačuje, se specializují na tvorbu amerického zpěváka a kytaristy Toma Pettyho. Těžko zařaditelný styl hudby je ovlivněný především rock´n´rollem, jižanským rockem a rockem jako takovým vůbec. Obecně se tato hudební škatulka dá charakterizovat jako „americký folkrock“.

A kdože tedy v této partě protřelých muzikantů působí a kde bylo a nyní je možno slyšet?

V sestavě jsou: Stanislav Staněk – kytara, zpěv/George & Beatovens, duo Půta – Staněk, Flop Karla Zicha, Cosa Nostra band/, Stanislav Švadlena – kytara, zpěv /Babalet, Karamel/, Pavel Mach – klávesy, /Derby, Karamel/, Karel Novák – baskytara, zpěv, /George & Beatovens, Jana Kratochvílová, Flop Karla Zicha, Cosa Nostra band/, Pepa Havlíček – bicí /Jirka Schelinger, Blue Effect, Abraxas, George & Beatovens/.

Koncert ve Velbloudu začíná ve 20.30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám