Hlavní obsah

Studentky hradecké „vizuálky“ reprezentovaly školu na stáži v Německu

Novinky, Helena Podubníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z německých Brém se vrátila další várka účastníků dvoutýdenní stáže Erasmus+ zaměřená na Branding design. Tentokrát byly Střední školou vizuální tvorby v Hradci Králové vyslány Emily Tey, Michaela Nováková a Anna Křapková.

Foto: Helena Podubníčková

S brémskými muzikanty, z leva: Anička Křapková, Emily Tey a Míša Nováková

Článek

Žákyně studují na „vizuálce“ v Hradci Králové uměleckořemeslný obor Grafický design - program branding design a branding floristiky. V minulých dvou týdnech vycestovaly tři studentky branding designu. Měly možnost pracovat v reklamním oddělení firmy Botanika, veliké botanické zahradě světově proslulé pěstováním rododendronů, připravovaly návrhy pro firmu Blumen Stelter, blumen Ekkehard Lange a FDF Niedersachsen.

Emily, Míša a Anička se vrátily s novými obrovskými zkušenostmi nejen pracovními, ale i jazykovými včetně poznání sousední evropské kultury. Každé byla umožněna prohlídka celé firmy, vykonávaly práce společně se zaměstnanci německých firem a vyzkoušely si komunikaci se zahraničním klientem.

V reklamním oddělení firmy Botanika pracovaly na návrzích informačních cedulí a na kampani k nově plánovanému pavilonu se sochou Buddhy. Pro Blumen Stelter měly možnost zpracovávat grafické návrhy nového loga, pro blumen Ekkehard Lange vytvořily poster k 60. výročí založení firmy a pro FDF Niedersachsen ještě i v rámci další výuky budou vytvářet grafické návrhy různých tiskovin. Komunikace probíhala v angličtině, i když ke konci pobytu se začala prosazovat i některá slova z němčiny.

Součástí stáže je i poznávání formou odborných exkurzí. Ve vyučování jistě zúročí návštěvu galerie Kunsthalle, Museen Böttcherstraße, vědeckého výukového centra Universum a expozice Klimahaus v Bremerhavenu, kde si prošly klimatické zóny Země přes pět kontinentů, ale i exkurzi do výrobních prostor Mercedes Benz. Z architektonického a historického hlediska byla velmi zajímavá prohlídka gotické radnice, náměstí se sochou rytíře Rolanda a legendární sochou čtyř muzikantů, historická čtvrť Schnoor, cihlová ulička Böttcherstrasse a katedrála sv. Petra.

Kromě odborných zkušeností mají žáci možnost poznávat město Brémy a okolí, třeba i 100 km vzdálené pobřeží s ústím řeky Labe ve městě Cuxhaven, moře v Duhnen, nebo přístavní město Bremerhaven.

Pro Střední školu vizuální tvorby je zásadní umožnit studentům co nejširší přehled v rámci studijního oboru - programu branding designu tak, aby obstáli ve svých budoucích zaměstnáních, nebo vlastním podnikání. Díky projektu Erasmus+ budou jistě jejich šance ještě vyšší. Navíc ještě všichni obdrží potvrzení o absolvování stáže Europass mobility, které mohou předkládat svým budoucím zaměstnavatelům v rámci životopisu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám