Hlavní obsah

Studenti mají šanci využít nabídky praxí a stáží ve firmách

Novinky, Tereza Halgašová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protože zaměstnavatelé čím dál častěji požadují nejen teoretické odborné znalosti, ale také schopnost aplikovat teorii při řešení konkrétních úkolů, na trhu práce uspějí spíše ti, kteří získají během studia praktické pracovní zkušenosti. A zároveň mají zájem vzdělávat se nejen ve školních lavicích.

Foto: Tereza Halgašová

Podporujeme spolupráci mezi univerzitami a podniky.

Článek

Odborné praxe a pracovní stáže v průběhu studia představují ideální příležitost zapojit se do praktické činnosti firem a institucí. Jejich cílem je získání praktických dovedností, pracovních návyků, možnost uplatnit znalosti v praxi a zlepšit vyhlídky studentů na budoucí zaměstnání. Praxe by měla být realizována za účelem poznání fungování dané organizace, případně konkrétní problematiky, jejího zpracování a návrhu řešení.

Fakulta ekonomická a Fakulta strojní Západočeské univerzity v Plzni ve spolupráci s partnery zprostředkovávají odborné praxe a pracovní stáže pro studenty svých bakalářských a magisterských programů zejména ve firmách Plzeňského kraje. V nabídce jsou také praxe a stáže ve firmách z kraje Karlovarského, Jihočeského či Ústeckého.

Jedná se o stáže krátkodobého charakteru, kterých studenti nejčastěji využívají pro získání informací pro zpracování svých absolventských prací. Jako jejich hlavní přínos však vnímají navázání kontaktu s danou firmou, která se může v ideálním případě stát jejich budoucím zaměstnavatelem. Studenti Fakulty strojní ZČU mají navíc možnost absolvovat odborné stáže na Fakultě strojní ČVUT v Praze.

Typy nabízených praxí a stáží:

Projekt UNIPRANET (reg. číslo CZ.1.07/2.4.00/17.0054)

- odborné praxe pro studenty Fakulty ekonomické ZČU ve firmách (nabídka praxí zde)

- odborné stáže pro studenty Fakulty strojní ZČU na ČVUT v Praze

Další informace a důležité kontakty je možné najít na stránkách projektu UNIPRANET.

Projekt POSPOL (reg. číslo CZ.1.07/2.4.00/17.0052)

- pracovní stáže pro studenty Fakulty strojní ZČU ve firmách

Nabídka stáží a další informace k projektu jsou k dispozici zde.

Jaké jsou další výhody absolvování praxí a stáží, se dozvíte na interaktivních workshopech projektu UNIPRANET, které proběhnou 27. března v aule ZČU v Chebu (viz pozvánka) a začátkem dubna v Plzni.

Firmy, které mají zájem se do projektů zapojit a nabídnout studentům možnost stáže, mohou kontaktovat Terezu Halgašovou z Podnikatelského a inovačního centra BIC Plzeň, které je jedním z partnerů projektu, na emailu: halgasova@bic.cz.

Tato forma prohlubování spolupráce mezi univerzitami a firmami je podporována prostřednictvím realizace výše uvedených projektů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost spolufinancovaných z Evropské unie a státního rozpočtu ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám