Hlavní obsah

Střední škola AHOL nabízí bezplatné kurzy pro veřejnost

Novinky, Veronika Kusá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AHOL - Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství z Ostravy využívá možnosti čerpání prostředků Evropské unie na rozšiřování nabídky dalšího vzdělávání. V současné době realizuje projekt Vytváření vzdělávacích programů v souladu s Národní soustavou kvalifikací a jejich pilotní ověřování.

Foto: Pavla Bernetová

Lidé se mohou přihlásit např. do kurzu pro barmany.

Článek

Projekt poskytuje účastníkům příležitost k získávání a uznávání kvalifikací použitelných na trhu práce a ke zdokonalování klíčových kompetencí potřebných pro uplatnění v pracovním životě.

Bude vytvořeno 5 vzdělávacích programů z oblasti gastronomie a služeb cestovního ruchu v souladu s Národní soustavou kvalifikací (NSK):  

1.      Stravovací a ubytovací služby

2.      Kuchař-číšník

3.      Průvodce cestovního ruchu

4.      Barman

5.      Sommelier  

Po jejich pilotním ověření absolvují účastníci zkoušky podle hodnotících standardů NSK. Celkem bude proškoleno 180 účastníků.

V nejbližší době budou realizovány kurzy Průvodce cestovního ruchu, Barman a Sommelier. Tyto kurzy nabízíme široké veřejnosti v rámci pilotního ověřování bezplatně. Zájemci se mohou informovat u Pavly Bernertové, tel. 603 146 888.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám