Hlavní obsah

Strážníci odhalili při pravidelné obchůzce zlodějku

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karvinská městská policie si připsala další chvályhodný čin, když si strážníci všimli při své obchůzce podezřelé ženy v Karviné-Fryštátě u autobusového nádraží.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Policisté si všimli mladší ženy, která přecházela místní frekventovanou komunikaci na červenou.

"Když zjistila, že byla při přestupku zpozorována, odhodila igelitovou tašku, kterou měla při sobě, a pokračovala směrem ke strážníkům. Když měla zdůvodnit své chování, tvrdila, že tašku odhodila, jelikož se domnívala, že bude zadržena. Tašku měl v takovém případě převzít její přítel. V daném okamžiku se však na místě nenacházel. Ten měl mít u sebe i její kabelku s doklady. Tak zdůvodnila, proč nemůže prokázat svou totožnost," uvedl Václav Ožana, zástupce ředitele Městské policie v Karviné.

Podivné chování ženy přimělo strážníky k prověření obsahu odhozené tašky a vyzvali ženu, aby ji přinesla. Již když ji zvedla, vypadly z ní oděvy s originálními visačkami a ochrannými elektronickými prvky proti krádeži místního obchodního domu. Taška byla speciálně upravená, kdy vnitřek byl vystlán alobalem, aby bezpečnostní systém nespustil alarm při průchodu branou u východu z prodejny.

"V tu dobu byla vyslána další hlídka do jedné z prodejen nákupního centra, kde se domáhal muž vydání tašky své přítelkyně, která měla v prodejně odcizit zboží. Vzájemná souvislost obou případů byla zřejmá. V kabelce, kterou v prodejně upustila pachatelka krádeže, byly nalezeny nejen věci a doklady patřící ženě zadržené na přechodu, ale i injekční stříkačky. Když už bylo jasné, že strážníci o souvislostech vědí, tak žena přiznala nejen to, že muž v prodejně je její druh, se kterým zde kradla zboží, ale i to, že oba jsou nakaženi infekční žloutenkou. Oba pachatelé byli převezeni na policejní oddělení, kde byli předáni k dalšímu šetření," doplnil Václav Ožana.

Reklama

Výběr článků

Načítám