Hlavní obsah

Strážníci kontrolovali herny, osm osob je podezřelých ze zneužívání dávek

Novinky, František Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Namátkové kontroly heren a podniků s výherními automaty či terminály se v Bílině provádějí již několik let. Při poslední kontrole heren zaznamenali bílinští strážníci osm osob podezřelých ze zneužívání sociálních dávek.

Foto: Městská policie Bílina

Herna - ilustrační foto

Článek

V noci z úterý 20. na středu 21. září byly hlídkami Městské policie Bílina kontrolovány herny v centru Bíliny. Strážníci zaznamenali 8 osob, které jsou důvodně podezřelé ze zneužití sociálních dávek.

Jak uvedla vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Bílina Bc. Iva Zábojníková, jsou kontroly potřebné, mají pozitivní dopad na snížení počtu případů zneužívání dávek, nicméně současná legislativa nedokáže zneužívání dávek zamezit zcela.

Podle dostupných informací je v současné době v Bílině k trvalému pobytu přihlášeno 15 954 obyvatel. Heren a provozoven s automaty je na území Bíliny v provozu čtyřiadvacet. V těchto hernách je umístěno 142 výherních automatů a videoterminálů. Jednoduchým matematickým úkonem lze spočítat, že na každých zhruba 112 občanů města „číhá“ jeden automat či terminál.   

Reklama

Výběr článků

Načítám