Hlavní obsah

Stolní hokejisté ve Žďáru nad Sázavou hrají soutěž podle vzoru hokejové NHL

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Žďáru nad Sázavou se hraje hned několik soutěží ve stolním hokeji, kategorie šprtec. Většina z nich se odehrává podle kalendáře školního roku. Proto se už kvapem blíží velká finálová klání, která jednotlivé soutěže uzavřou.

Foto: Tomáš Vítámvás

Velikonoční pohár v billiard hokeji

Článek

Pro všechny zájemce se v průběhu celého kalendářního roku hraje na ZŠ Švermova ve Žďáru nad Sázavou soutěž nazvaná BAHL liga. Je to soutěž, kde se hráči utkávají v rámci jednotlivých turnajů.

Přihlásit se do soutěže je možné kdykoliv v průběhu ročníku a největší výhodou pro každého z mladých hráčů je skutečnost, že nemají povinnost se účastnit všech soutěžních kol. Vítěz základní části získává putovní pohár. O ten hlavní se však nejlepších osm hráčů utká ve vyřazovací části soutěže – v play-off, které začíná už v pátek 15. května.

Šprtec se však ve Žďáru nad Sázavou hraje již mnohem déle. Od roku 2003 se hraje soutěž BHL po vzoru slavné zámořské hokejové ligy NHL. Nejlepší hráči se v ní také letos utkají o svůj Stanley Cup. Ten v historii ligy BHL získali dosud pouze čtyři různí kouči.

Než se většina dětí zapojí do obou soutěží, obvykle trénují v rámci kroužků, které Regionální sdružení mládeže pro stolní hokej a stolní kopanou Vysočina pořádá na základních školách ve Žďáru nad Sázavou, Hamrech nad Sázavou a v Novém Veselí.

Nejvíce dětí se účastní právě kroužku na ZŠ Švermova ve Žďáru nad Sázavou. Zájemci o kroužek se mohou hlásit celý rok. A nečeká je jen obyčejné sbírání zkušeností, ale také různé turnaje. Například Vánoční nebo Velikonoční pohár. V tom letošním Velikonočním zvítězil Zbyněk Strážnický před druhým Martinem Bednářem a třetím Jaroslavem Vocáskem.

Oproti dětem ze Žďáru nad Sázavou, hrají děti z Hamrů šprtec prvním rokem. Mají také svého plyšového maskota, kterému říkají Špek. Ten s nimi cestuje na soutěže a pomáhá přivolávat štěstí v jednotlivých zápasech. Občas to však musí zvládnout i bez Špeka, který čas od času zůstane doma.

Již v sobotu 9. května se hráči Žďáru nad Sázavou budou účastnit mezinárodního turnaje Czech Open, který se koná v Mostě.

Výsledky soutěží a pozvánky jsou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách http://www.uhshbrno.cz/ a http://vysocina.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám