Hlavní obsah

Stolní hokeje ve Žďáru nad Sázavou se hrají i v roce 2011

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci prosince poznal Žďár nad Sázavou svého historicky prvního mistra v rod-hockey Chemoplastu v soutěži Extraliga Chemoplast, a následně již dvanáctého vítěze Vánočního poháru v billiard-hockey (šprtci). I v novém roce však soutěže pokračují a může se jich zúčastnit prakticky každý.

Foto: Tomáš Vítámvás

šprtec

Článek

Extraliga Chemoplast prožila v roce 2010 svůj první ročník. Po 23 soutěžních kláních bylo známo 8 nejlepších hráčů po základní části. Ti se pak v závěrečném play-off utkali o mistrovský titul. Do finále se dostala dvojice Kabrdová - Ludvík, která rozhodně nepatřila mezi největší adepty na vítězství. Štastnějším byl v tomto klání Ludvík, který se tak jako první ujal vlády nad táhlovým hokejem ve Žďáru.

Titul z Vánočního turnaje obhajoval již potřetí v řadě Rudolf Martinčič. Tentokrát však již poznal svého přemožitele v podobě Jana Vítámváse. Ten se později probojoval až do finále, o které musel bojovat v souboji s bratrem Tomášem, se kterým prohrával dokonce již 0:3. Podstatně jednodušší cestu v podobě výsledku 6:2 měl Jakub Martinčič proti bratru Michalovi. Finále pak rozhodlo až prodloužení a v něm šťastná branka Vítámváse na konečných 2:1.

Na konci prosince se konalo i několik turnajů v rámci Českého poháru 2011. Na turnaji ČP 12 v Boskovicích (11. 12.) zvítězil domácí Jakub David, v Chomutově 11. 12. proběhl turnaj Expres, který se stal kořistí Tomáše Fleišmana (Most).

Další turnaj ČP 12 se konal 12. 12. v Mostě a tentokrát se vítězem stal Zdeněk Bednář (Most). Vánoční turnaj se hrál 11. 12. v Brně Bohunicích a jako turnaj kategorie Expres jej vyhrála Nikola Velebová (Brno). Zatím poslední turnaj Českého poháru Expres se konal 7. ledna v Kroměříži a vyhrál jej Miroslav Hanák ze Základní školy Oskol.

Šprtec se hrál také v zahraničí. Vánoční turnaj ve Švédském Lundu vyhrál Joan Eriksson a Novoroční pohár Micke Eklund.

Pokud si chcete zahrát stolní hokeje a nepatříte zrovna mezi zkušené hráče, ve Žďáru nad Sázavou si můžete zahrát již tuto sobotu 15. ledna od 13 hodin na ZŠ Švermova turnaj kategorie Calder Cup, která je určena amatérským hráčům.

Informace k této soutěži i k ostatním disciplínám naleznete na: http://vysocina.billiardhockey.cz/. Billiard-hockey v ČR organizuje Unie hráčů stolniho hokeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám