Hlavní obsah

Sto padesát mladých hasičů soutěžilo v Horšovském Týně

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Horšovského Týna se v sobotu 26. února sjelo třicet družstev z osmnácti sdružení dobrovolných hasičů Domažlicka, Tachovska a Klatovska. Konal se zde již desátý ročník zimního setkání mladých hasičů

Foto: Jan Kaše

K základní škole v Horšovském Týně se sjela hasičská auta

Článek

Dobrovolní hasiči bezesporu odvádí obrovský kus práce na úseku požární ochrany a zároveň plní, zvláště pak v malých obcích, i určitou společenskou úlohu, neboť se ve svém volném čase věnují dětem.

Právě malí hasiči ve věku od šesti do patnácti let se v sobotu 26.února setkali v Horšovském Týně, aby změřili své síly v nejrůznějších disciplínách.

„Každé družstvo má pět členů, kteří musí na různých stanovištích předvést své dovednosti a znalosti, jako například při vázání uzlů, rozvinování hadic, topografii či při poskytování první pomoci. Jde již o jubilejní desátý ročník tohoto setkání a popáté se koná právě zde v Horšovském Týně," uvedla Kristýna Knopfová, vedoucí domažlické odborné rady mládeže Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

Setkání bylo možné uskutečnit hlavně díky pochopení a ochotě města Horšovský Týn, které poskytlo prostory v základní škole.

„Pro nejlepší družstva máme připraveny medaile a starosta města Ing. Josef Holeček, který byl přítomen při zahájení, daruje vítězům dorty," dodala Kristýna Knopfová. 

Soutěžilo se ve dvou věkových kategoriích - v té mladší (děti od 6 do 11 let) bylo nejúspěšnější družstvo SDH Spáňov, za ním se umístilo družstvo SDH z Domažlic a na třetím místě byly děti z SDH Milavče.

Ve starší kategorii (děti od 12 do 15 let) obsadilo první místo družstvo SDH Chodská Lhota, druhé místo patřilo družstvu SDH Mrákov a třetí místo vybojovalo družstvo SDH z Kolovče.  

Na dětech bylo vidět, že ze soutěže mají opravdový požitek a jsou hrdé na svoji příslušnost k hasičům. Jednou to budou třeba ony, které díky svému koníčku zachrání někomu život nebo pomohou při povodních či jiných přírodních katastrofách.  

Související témata:

Výběr článků

Načítám