Hlavní obsah

Start do korfbalové sezony nejlépe vyšel starším žákům Znojma

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jejich dospělí kolegové v úvodu extraligy příliš nezářili, Znojmo však na korfbalové mapě aktuálně zviditelňují starší žáci. V neděli poměrně hladce ovládli oba duely prvního kola, a když připočteme výhru a remíze z předešlé předehrávky kola šestého, vychází nám prozatím jasně první místo v tabulce.

Foto: Jan Pařík

Starší žáci Znojma zatím vévodí nejvyšší korfbalové soutěži

Článek

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Na domácí palubovce si pohráli s oběma soupeři. Prostějovští starší žáci bez problémů nejdřív porazili Kolín a zisk plného počtu čtyř bodů završili v zápase s Kutnou Horou, již přehráli pohodlně o šest košů. Hráčům ze stříbrného města tak vrátili porážku z předehrávky šestého kola, která se před třemi týdny uskutečnila právě ve středočeském městě.

Jako outsider soutěže se zatím jeví celek Kolína, který ve dvou zápasech v Prostějově posbíral děsivé skóre 2:43. Bude zajímavé sledovat, jestli se mu postupem času začne dařit víc.

Prostějov SK RG U16 - Kolín VKC U16 15:1

Prostějov SK RG U16 - Kutná Hora SK Respo U16 16:10

Kolín VKC U16 - Kutná Hora SK Respo U16 1:28 

MINITURNAJ V BRNĚ

Áčko, béčko – je jim to jedno. Mladí Modří Sloni ze Znojma vlétli do nejvyšší soutěže starších žáků jako tajfun. Po třech bodech z minulé předehrávky tentokrát v Brně zabodovali čtyřbodově, když si poradili s oběma celky, které do letošní sezony domácí Korfbal klub nasadil.

Větší odpor logicky Znojmu kladlo brněnské áčko, za které nastupují o poznání zkušenější hráči. Jednu výhru z jihu Moravy ukořistil Náchod, i když přijel jen se sedmi hráči do pole. Na mladé vyjukané korfbalisty brněnské rezervy to však stačilo.

Peter Bušík (trenér, Brno): „Za náš áčkový tým nastupují hráči, kteří už jsou starší. Za béčko pak hrají korfbalisté, kteří jsou mezi staršími žáky první rok. Jde pro ně o takový křest, aby se něco naučili. V našem turnaji bylo dominantní Znojmo. Proti našemu áčku dalo 24 košů, což je na starší žáky hrozně moc. V zápase našeho béčka s Náchodem jsme dlouho vyhrávali, bohužel soupeř duel otočil. Naši mladí si moc nevěděli rady, jak hrát proti oslabenému sokovi. Až se střetne áčko s béčkem, půjde asi o jasnou záležitost. Máme však dobrý kolektiv, takže to snad zlou krev nenadělá. Navíc po Vánocích uděláme výběr, kdy se hráči z béčka mohou dostat do áčka a naopak. Je to dobrá motivace.“

Lenka Toufarová (trenérka, Znojmo): „Loni jsme tuto soutěž hráli se stejným týmem, který máme letos. Nabrali jsme zkušenosti a jde to poznat. I tak máme hodně mladý tým, ale děcka na tréninku makají, jezdíme na soustředění a za to je musím pochválit. Mrzí nás remíza z minulé předehrávky šestého kola s Kutnou Horou, tam jsme si to prohráli sami. Jinak si myslím, že podle toho, co jsem zatím viděla, bychom si to o prvenství mohli letos rozdat s Brnem, které má výborný tým.“

Brno KK U16 B - Modří Sloni YMCA Znojmo U16 7:29

Brno KK U16 A - Modří Sloni YMCA Znojmo U16 19:24

Brno KK U16 B - SK Plhov Náchod U16 8:10

Brno KK U16 A - SK Plhov Náchod U16 24:7

Reklama

Výběr článků

Načítám