Hlavní obsah

Starší žáci bojovali o pozice do korfbalového semifinále. Nejlépe má nakročeno Znojmo

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Které týmy nejvyšší žákovské soutěže postoupí mezi čtyřku a rozdají si to ve Znojmě o titul, už bylo před víkendem zřejmé. V předposledním osmém kole základní části tak šlo o především o složení semifinálových dvojic.

Foto: Jan Pařík

Kutná Hora (v oranžovém) v Brně prohrála s tamním elitním výběrem

Článek

Kutnohorští korfbalisté měli našlápnuto na první místo, jenže selhali v Brně a momentálně mají k první příčce nejblíž Modří Sloni ze Znojma, kteří vévodí tabulce od prvních kol.

O jejich soupeři pro semifinále se nejspíš rozhodne ve vzájemném utkání Prostějova a Brna A, které je na programu v polovině března.

MINITURNAJ V BRNĚ

Tabulkové předpoklady se nenaplnily. Podle nich byli v utkání mezi domácím elitním výběrem Brna a Kutnou Horou favoritem hostující hráči, svou pozici však nepotvrdili. Na soka, který po Vánocích příchodem nejlepších hráčů z B týmu, nabyl na síle, nestačili kutnohorští jasně 7:17. Středočeši tak ztratili slušnou šanci na první místo.

Ve druhém utkání s domácí rezervou už Hora nezaváhala a v posledním kole bude hájit druhou pozici, která znamená výhodné postavení do semifinále. Kutnou Horu přitom v závěru čeká křest proti prvnímu Znojmo a lehčí duel s posledním Kolínem.

Brno KK U16 A - Kutná Hora SK Respo U16 13:7

Brno KK U16 B - Kutná Hora SK Respo U16 7:20

Miloslava Mensová (trenérka, Kutná Hora): „Utkání proti Brnu A nezačalo z naší strany vůbec dobře. Nedařilo se nám založit pěkné útoky, kazili jsme hodně nahrávek a úspěšnost naší střelby byla nízká. Celý zápas jsme se trápili a ani štěstí při nás nestálo. Z prohry s domácím celkem jsme se však oklepali a v druhém zápase si spravili chuť výhrou nad Brnem B. Od začátku zápasu, bylo jasné, kdo utkání ovládne. Nicméně i dva body jsou ze sobotního turnaje pro nás velmi důležité.“

MINITURNAJ V KOLÍNĚ

Tři jasné duely a jeden boj. Tak vypadalo sobotní korfbalové odpoledne v Kolíně. Nejlépe z něj opět vyšli znojemští korfbalisté, kteří ovládli oba zápasy a uhájili tak první místo v tabulce, které jim už jen těžko někdo vezme.

Znojmo nejprve lehce přehrálo výběr Náchoda a poté podstoupilo nervydrásající utkání s Prostějovem. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, nakonec byli díky závěrečné trefě o koš lepší znojemští hráči. Těm tak k uhájení první příčky stačí v posledním kole uhrát bod, což pro ně proti Kolínu bude hračka.

Kolín VKC U16 - Prostějov SK RG U16 3:17

SK Plhov Náchod U16 - Modří Sloni YMCA Znojmo U16 7:24

Modří Sloni YMCA Znojmo U16 - Prostějov SK RG U16 13:12

Kolín VKC U16 - SK Plhov Náchod U16 7:21

Aneta Lešanská (trenérka, Prostějov): „Uplynulý víkend jsme nebrali na lehkou váhu, protože jsme se chtěli vyhnout v semifinále Znojmu, které stále považujeme za nejsilnější tým. Navíc finálový den se uskuteční ve Znojmě, takže o to budou Modří Sloni silnější. I když pořádně neznáme sílu Brna, když se po novém roce vybrali ti nejlepší hráči. S ním jsme se ještě neutkali. Stane se tak příští víkend, kdy se s Brňany nejspíš utkáme o třetí pozici.“

Reklama

Výběr článků

Načítám