Hlavní obsah

Stanislav Grof bude přednášet v Ostravě

Novinky, Tomáš Váňa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prof. MUDr. Stanislav Grof, Ph.D. navštíví mimořádně v červnu Českou republiku. V neděli 18. června bude mít celodenní přednášku v Ostravě na téma Psychospirituální krize, jako příležitost k ozdravení jednotlivce i společnosti, kterou pro něj organizuje Mezinárodní transpersonální centrum Holos.

Foto: Tomáš Váňa

Stanislav Grof na přednášce v Ostravě v roce 2016.

Článek

Stanislav Grof je světoznámý americký psychiatr českého původu s více než 50 letou praxí ve výzkumu léčebného a transformačního potenciálu mimořádných stavů vědomí. Je jedním ze zakladatelů a hlavních teoretiků transpersonální psychologie.

Stanislav Grof tímto tématem pokračuje v cyklu svých přednášek v České republice a navazuje na přednášku Návrh zásadní revize psychiatrie, psychologie a psychoterapie, která zazněla v Ostravě v květnu minulého roku s účastí téměř 1000 posluchačů.

Letošní přednáška bude mít rozsah 8 hodin a půjde tak dostatečně do hloubky problematiky psychospirituální krize, které je dosud v České republice zejména v odborných kruzích věnována pouze malá pozornost.

Lidé procházející psychospirituální krizí jsou vrženi z vnějšího do svého vnitřního světa, což pro ně může být obrovskou příležitostí k osobnímu růstu. Jde o samoozdravný proces naší psyché i celé společnosti. Obvykle jsou však tito lidé považováni za nemocné a příznaky krize jsou potlačovány, což ale nevede k uzdravení. Je potřeba umět rozeznat psychospirituální krizi od jiných psychických potíží a adekvátně s ní pracovat.

Další informace a možnost zakoupení vstupenek najdou zájemci na webových stránkách www.stanislavgrof.cz a www.holos.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám