Hlavní obsah

Spolek DMO POBYTY čeká velikonoční víkend, účast na veletrhu i benefiční den v cukrárně

Novinky, Kateřina Maxová

Hlavní náplní činnosti spolku DMO POBYTY je – jak název napovídá – pořádání pobytů pro lidi s dětskou mozkovou obrnou (DMO). Jde o pobyty nejen rehabilitační, ale například i sportovní, poznávací a zážitkové. V nejbližší době chystá spolek několik akcí.

Foto: Kateřina Maxová

Asistenci a klienti spolku DMO pobyty na jedné z akcí

Článek

První letošní pobyt se uskuteční o Velikonocích, v termínu od 13. dubna do 17. dubna. Stejně jako loni bude velikonoční pobyt probíhat v Praze v Centru Paraple. Každý klient bude mít jako obvykle k dispozici 24 hodin denně svého asistenta – dobrovolníka. Na programu je výlet do zoo, návštěva bazénů v Aquapalace Čestlice a prohlídka historického centra hlavního města. Chybět nebude ani tematické velikonoční tvoření.

Stálé místo nejen na této, ale i všech akcích spolku, má společnost HELP Centrum s.r.o. Je hlavním partnerem spolku a kromě toho, že zajišťuje významnou organizační pomoc, zapůjčuje i potřebné kompenzační pomůcky. Největší hybnou sílou je především jednatelka společnosti Helena Šádková, která se pobytů účastní i jako dobrovolná asistentka.

Velikonočnímu pobytu bude předcházet veletrh neziskových organizací NGO market, kde se představí na 250 organizací, mezi nimi i DMO Pobyty. Market proběhne v Praze ve Foru Karlín ve středu 12. dubna od 10:00 hodin.

Další akce je připravena na měsíc květen, a to konkrétně na neděli 14. května. Právě v tento den se bude v Mnichově Hradišti v Cukrárně Za Rohem od jedenácti hodin konat Benefiční den pro DMO Pobyty. Přijďte zažít příjemné květnové odpoledne s vašimi dětmi a pomoci tak dobré věci. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám