Hlavní obsah

Sousedská slavnost Zažij Ostravu jinak napsala své třetí pokračování

Novinky, Josef Zajíc

Již potřetí v Ostravě uspořádalo multižánrové centrum umění Cooltour spolu coworkingovým centrem Viva Ostrava akci Sousedská slavnost - Zažij Ostravu jinak. Letos se uskutečnila v sobotu 19. září na třech místech - v Ostravě v okolí kostela sv. Václava, v Ostravě-Porubě na Alšáku a v Ostravě-Jih na Železňáku.

Foto: Josef Zajíc

Zažít Ostravu jinak, Ostrava - JIH 19.9.2015. Železňák

Článek

Sousedské slavnosti Zažij Ostravu jinak pořádá multižánrové centrum umění Cooltour již od roku 2013, kdy se akce konala na části ulice 30. dubna. Tento den navštívilo událost 2000 lidí. V roce 2014 se akce již konala na dvou místech - v Ostravě v okolí kostela sv. Václava a v Ostravě-Porubě u Věžiček. Na obě místa přišlo přes 5500 tisíc lidí.

Letos se mohli občané Ostravy sousedsky pobavit již na třech místech. V Ostravě u kostela sv. Václava, v Ostravě-Porubě na Alšově náměstí - Alšáku a v Ostravě-Jih v okolí nákupního střediska, lidově zvaného Železňák.

V Ostravě-Jih na Železňáku spolupořadatelé coworkingového centra Viva Ostrava zahájili  sousedskou slavnost ve 14 hodin. V okolí nákupního centra Železňák byla zastavena část ulice Horní od rondelu po ulici Provaznickou.

Cílem akce bylo především uspořádat sešlost lidí, aby poseděli u kávy, popovídali si a dobrou vůli spolu měli. K tomu si, podle výzvy pořadatelů, donesli vlastní hrníčky, do kterých si kávu nechali uvařit. Tedy ne hrníčkem odposlouchávat co se u sousedů děje, ale se sousedy posedět, podívat se na ukázky tanečních skupin, sportovních akcí a divadla.

V Ostravě-Jih na zastavené ulici se lidem prezentovaly taneční skupiny a taneční kluby Mažoretky Krokodýl, TK Akcent Ostrava, Zumba  žákyň ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové, Folklorní soubor Holúbek.

Umění akrobacie a gymnastiky ukázali chlapci skupiny L.E.D.S . Parkour, předvedli se judisté z Baníku Ostravy. Městský svaz orientačních sportů Ostrava, v rámci Týdne Evropského sportu, uspořádal ukázkový orientační běh / chůzi  v okolí slavnosti. Projít a proběhnout se přišlo 136 zájemců, z nichž byli někteří na kolečkových bruslích i na kolech.

Pohádku pro děti připravilo DoDivadlo, Městská knihovna Ostrava informovala o nových knihách, byly worshopy a další aktivity pro zúčastněné.

Velmi úspěšný program, který trval do 20 hodin, zpestřila také kapela Banda Band. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám