Hlavní obsah

Soukromá základní umělecká škola Trnka opět vystavuje v Šafaříkových sadech

Novinky, Pavla Vaněčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V plzeňských Šafaříkových sadech budou od 1. do 7. června opět vystavovat své práce žáci ze Soukromé základní umělecké školy Trnka o.p.s. Již desátý ročník tradiční závěrečné výstavy Trnková zahrada, která má v letošním roce podtitul Stopy času, ukáže výběr z dětské tvorby za školní rok 2018/2019.

Foto: Pavla Vaněčková
Článek

Celý školní rok děti tvořily na dané téma a každá ze skupin ho pojala jinak: některé děti cestovaly pomocí stroje času různými etapami naší Země – navštívily pravěké lidi a zvířata, středověké rytíře, podívaly se, jakým způsobem se lidé v minulosti oblékali. Díky vymyšlenému stroji času se děti podívaly i do budoucnosti. Jedna ze skupin dětí objevovala i zapomenuté věci na půdě a vymýšlela k nim i vlastí příběhy, které děti vložili i do krátkých animací. To, jak je dětská fantazie neomezená, se pak otiskuje do celého průběhu výstavy.

V rámce celorepublikové akce ZUŠ OPEN se pak na Den dětí, v sobotu 1. června, od 14:00 do 18:00 škola představí svým herním odpolednem. Každý, kdo přijde, se bude moci zapojit a vytvořit s námi nějaké to svoje umělecké dílko.

Pokud vás naše výstava zaujme, jistě si rádi přijdete prohlédnout od 5. června rozšířenou výstavu v Papírně.

Na setkání s návštěvníky se budou těšit učitelé i žáci Trnky.

Soukromá základní umělecká škola Trnka, která byla založena v roce 2002, má mezi ostatními plzeňskými školami své nezastupitelné místo. Školou prošly za jejího fungování stovky talentovaných dětí, které se vzdělávaly ve výtvarném nebo literárně-dramatickém oboru. V rámci výtvarného oboru se pak děti mohly rozhodnout mezi klasickou výtvarkou, keramikou a multimediální tvorbou. Škola se také může pochlubit pravidelným umisťováním na předních příčkách v soutěžích základních uměleckých škol v rámci celé České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám