Hlavní obsah

Sopotnické pečení bylo spojené se soutěží o nejlepší destilát a koncertem

Novinky, Dana Malinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nad zářijovým pečením Sopotnického chleba a 3. ročníkem Soutěže o nejlepší domácí destilát převzal patronát poslanec Ing. Martin Kolovratník, zahájení se účastnil také senátor Petr Šilar. K poslechu i tanci zahrál Franta Černý z Čechomoru se svými přáteli, poté kapela Relax z Dobrušky.

Foto: Dana Malinová

Franta Černý s přáteli Michaelem Vašíčkem a Lukášem Moravcem

Článek

V sobotu 27. září se konalo letos již 6. pečení chleba v sopotnické peci. Pro návštěvníky byla k vidění práce dvou kovářů – pana Cabalky ze Sopotnice a pana Celera z Kunvaldu, dále práce sochaře pana Filipa z Potštejna, kterému z kusu kamene pod rukama vznikla krásná socha.

Slečna Martincová předvedla, jak se šijí z korálků krásné šperky. Nemohla chybět ani ochutnávka vín, které se výborně zhostila rodina Bednářových z Vinotéky Na Vsi z Černé za Bory. 

Hudebního doprovodu se od začátku akce ujal Franta Černý z Čechomoru se svými přáteli – Michaelem Vašíčkem a Lukášem Moravcem, kteří předvedli strhující dvouhodinový koncert, při kterém neměli o posluchače, diváky a spoluzpěváky nouzi.

Poté Frantu Černého a přátele vystřídala kapela Relax z Dobrušky ve složení Milan a Martina Debelkovi, Milan a Richard Haláskovi a Robert Förster, kteří hráli až do večerních hodin a navzdory délce vystoupení hráli krásně a navodili tak atmosféru pro soutěž, která byla dalším „táhlem“ zářijového pečení. 

Do Soutěže o nejlepší domácí destilát se letos sešlo 19 vzorků. Patronát nad soutěží převzal poslanec Parlamentu ČR ing. Martin Kolovratník. Zahájení soutěže se ujali senátor Petr Šilar, poslanec ing. Kolovrátník a starosta obce Jan Antušek. Ing. Martin Kolovratník byl i členem poroty, která měla celkem 7 členů, a všichni ochutnávali vzorky a hodnotili čirost, vůni, aroma a celkový dojem pálenky.

Porota musela zasednout ještě jednou, neboť se 2. místě umístily 3 vzorky a museli rozhodnout ještě mezi těmito třemi. Na závěr soutěže předali poslanec Martin Kolovratník poslanec se starostou Janem Antuškem ceny prvním třem vítězům – husy pečené v místní peci, diplom a pohár. Zbylé vzorky byly připraveny k ochutnání široké veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám