Hlavní obsah

Sociální podnikání v Pardubicích vzkvétá. Pohance jsou již dva roky

Novinky, Iva Pohanková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním ze současných trendů řešení otázky nezaměstnanosti je sociální podnikání, které lze úspěšně vybudovat a rozvíjet s podporou různých dotačních programů EU a státního rozpočtu.

Foto: Iva Pohanková

Pardubáci v jídelně.

Článek

Příkladem toho je pardubická POHANKA - jídelna pro zdraví, která takto své podnikání nastartovala a 18. listopadu oslaví již druhé narozeniny.

Zaměstnání v ní v současné době našlo celkem 13 zaměstnanců, včetně těch z řad dlouhodobě nezaměstnaných a zdravotně znevýhodněných. Za dva roky ušla velký kus cesty a cíle, které si vytýčila na startu svého podnikání, se snaží plnit do puntíku.

Poskytuje zdravé a kvalitní stravování široké veřejnosti, včetně pokrmů, cukrářských a pekařských výrobků pro celiaky, vegany, vegetariány i vitariány. Nedávno se stala i pomyslnou součástí iniciativy Zdravá škola, která se snaží dostat do našich základních a mateřských škol zdravé a kvalitní stravování. Dováží totiž obědy a někdy i svačinky do ZŠ a MŠ Klas v Pardubicích / Rosicích nad Labem.

Podporuje zdravý životní styl obyvatel Pardubic mimo jiné tak, že pořádá pravidelné bezplatné pondělní a čtvrteční Zdravotně-kondiční výběhy s POHANKOU. Spolupracuje s neziskovými organizacemi, podporuje charitativní činnost, zapojuje se i do veřejného života Pardubic.

Máte POHANKU-pohanku rádi? Přijďte 18. listopadu oslavit její druhé narozeniny. Čeká na vás dobré jídlo, překvapení a výstava obrazů a meditačních karet akademické malířky Jiřiny Lockerové.

Reklama

Výběr článků

Načítám