Hlavní obsah

Sněhové podmínky na Vimpersku - zatím žádná sláva

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místy přírodní, místy technický sníh začíná rozjasňovat tváře lyžařů. Na Vimpersku, jak jsme se přesvědčili na vlastní oči, budou asi muset být ještě chvíli trpěliví.

Foto: Petr Hejna

zasněžování na Kvildě

Článek

Paradoxně nejlepší podmínky k 1. prosince vpodvečer byly v nejníže položeném vimperském běžeckém areálu Vodník, kde v okolí po sněhu jinak nebylo ani památky. Sice zde je zasněžen jen zlomek tratí, nicméně se zde hbitě proháněla na zhruba půl kilometrovém úseku jedna nadšená běžkařka.

Krátce po vystoupání nad Vimperk (694 m. n. m.) po odbočení U Sloupů již silnice zdaleka neskýtala bezpečnou jízdu, leč nejbližší sjezdovky na Nové Huti rozhodně zatím neumožňují využívání, na Kvildě právě se soumrakem spustili zasněžování technickým sněhem.

Jak na Hutích (1025 m. n. m.), tak na Kvildě (1065 m. n. m.), stojí za to zastávka u místních kostelíků, kterými jsou kostel Nejsvětějšího Srdce Ježíšova na Hutích a kostel Svatého Štěpána na Kvildě, který má být nejvýše položeným kostelem u nás.

Další informace o vývoji sněhové situace je možno sledovat na webu věnovanému sjezdovkám - zde konkrétně Nové Hutě a Kvilda, napoví i webová kamera

Reklama

Výběr článků

Načítám