Hlavní obsah

Sněhobílé zpívání v Knihovně města Ostravy

Novinky, Tomáš Majliš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 8. prosince se v hrabůvské pobočce Knihovny města Ostravy na ulici Dr. Martínka uskutečnilo tradiční vystoupení dětí ze Základní školy logopedické s názvem Sněhobílé zpívání.

Foto: Tomáš Majliš

Žáci ZŠ logopedické během vystoupení v Knihovně města Ostravy

Článek

Každoročního Sněhobílého zpívání v knihovně se účastní žáci prvního i druhého stupně Základní školy logopedické. V letošním roce představili vánoční písničky z nejrůznějších koutů Evropy, které jim pomohla doprovodit ostravská cimbálová muzika Úsměv. Posluchači si tak mohli poslechnout koledy z Lucemburska, Švédska, Maďarska nebo Slovenska.

Nejednalo se o jediné vystoupení, kde tyto koledy v letošním roce zazní. „Díky podpoře společnosti Hyundai se nám v letošním roce podařilo získat prostředky na druhý koncert, který se uskuteční 19. prosince ve velkém sále kulturního domu K-Trio v Hrabůvce. Na tomto koncertu s námi vystoupí také žáci Základní školy Krestovy, Základní umělecké školy Viléma Petrželky a Mateřské školky I. Hermanna,” uvedl organizátor koncertu Sněhobílé zpívání Jiří Mazurek.

Základní škola logopedická působí v Ostravě již od roku 1994 a věnuje se vzdělávání žáků s logopedickými obtížemi, s vadami zraku, poruchami autistického spektra a s poruchami učení. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám