Hlavní obsah

Slovácký soubor Vonica ze Zlína slaví 75. výročí svého založení

Novinky, Veronika Kořenková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V letošním roce oslaví své 75. výročí založení Slovácký soubor Vonica ze Zlína, který je jedním z nejstarších souborů v České republice. Přijměte pozvání a oslavte s námi toto jubileum pořadem s názvem Ked zme precházali, které se uskuteční 20. listopadu v Městském divadle ve Zlíně.

Foto: Veronika Kořenková
Článek

V repertoáru souboru Vonica najdeme taneční pásma z Horňácka, Dolňácka, Moravských Kopanic, Luhačovického Zálesí, ale i ze Slovenska. Za dobu své existence se soubor zúčastnil mnoha vystoupení jako například Jízda králů ve Vlčnově, oslavy Velikonoc  ve skanzenu ve Strážnici či Fašanku ve Strání.

Vonica měla mnohokrát příležitost reprezentovat Českou republiku i v zahraničí a to v Německu, Polsku, Francii, Mexiku a mnoha dalších.

Kromě taneční složky se na pódiu představí ženský sbor Děvčice z Vonice a dětský soubor Malá Vonica. Své umění na podiu předvedou i bývalí tanečníci souboru, kteří již působí pod názvem Vonica 80. Dále se můžete těšit na Mužáky ze Zlína či dětský folklorní soubor Vonička. Tanečníky budou doprovázet cimbálové muziky Linda, Paléska, Valášek a Vonica.

Pořad k 75. výročí založení souboru Vonica se bude konat 20. listopadu od 19:00 v Městském divadle Zlín. Po pořadu následuje beseda u cimbálu s CM Linda, která bude probíhat ve foyer divadla. Vstupenky na pořad jsou k dispozici na www.vonica.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám