Hlavní obsah

Slovácký festival chutí a vůní nabídne místní speciality i nový pořad o vaření

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník Slováckého festivalu chutí a vůní, který se uskuteční první říjnovou sobotu v Uherském Hradišti, nabídne návštěvníkům tradiční slovácké specialit, bohatý kulturní program i nový pořad Televize Slovácko o vaření nazvaný Špetka Slovácka.

Foto: Renáta Polišenská

Slovácký festival chutí a vůní, Uherské Hradiště

Článek

V sobotu 3. října se od 9.00 hodin opět rozvoní Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti slováckými specialitami našich babiček, maminek a tetiček. Návštěvníci Slováckého festivalu chutí a vůní budou moci ochutnat patenty, vdolečky, pečené báleše, slováckou zelňačku, bramborový prejt, domácí zabijačku a řadu dalších tradičních pokrmů včetně vína, vinných moštů a burčáku.

Letošním zpestřením celodenního folklorního programu festivalu bude prezentace pilotního dílu nového pořadu o vaření nazvaný Špetka Slovácka, kde budou v hlavních rolích vařit babičky a tetičky podle receptů z Kuchařek tradičních pokrmů na Slovácku.

Součástí Slováckého festivalu chutí a vůní, který realizuje Region Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu, budou i Selské trhy na Mariánském náměstí a pořad o vaření ve Slováckém muzeu nazvaný „Mrkev nejen na oči, chutěmi vám zatočí!“.

Reklama

Výběr článků

Načítám