Hlavní obsah

Sloního samečka už mohou spatřit návštěvníci ostravské zoologické zahrady

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na základě rozhodnutí vedení zoologické zahrady v Ostravě a ošetřovatelů slonů mohou od čtvrtka 27. července návštěvníci spatřit malého samce slona s krásným jménem Chandru - Měsíc.

Foto: Josef Zajíc

Někdy je ho vidět jen kousek.

Článek

Podle ošetřovatelů budou návštěvníci mít možnost slůně a jeho dvacetiletou mámu Vishesh spatřit ve venkovním výběhu od půl desáté do půl jedenácté a od půl dvanácté do půl jedné. 

Ovšem jen v tom případě, že se oba rozhodnout si výlet ven udělat. Do vnitřního sloního výběhu návštěvníci budou moci skleněnými dveřmi nakouknout a třeba budou mít štěsti. 

„Budeme postupně návštěvníky pouštět, ale opravdu postupně a jen tehdy, když to bude vhodné, a především podle nálady těch zvířat. Od roku 2011 jsme si se slony zažili tolik, že musíme zachovat především klid, jak mladému, tak jeho matce a dalším slonicím. Návštěvníci by se měli chovat tak, aby byl klid, aby děti úžasem nekřičely,” uvedl ředitel ZOO Ostrava Petr Čolas.

Podle ošetřovatelů je slůně Chandru zdravý, vitální a hned začal pít mateřské mléko. Narodil se dvacetileté indické slonici Vishesh 8. července. Vishesh se narodila v roce 1997, v ZOO Ostrava je od roku 2008. Ve výběhu se ještě pohybuje nejstarší slonice Susela, narozena 1961, v ZOO Ostrava je od roku 2004. Dále Johti, narozena 1967, v ZOO Ostrava je od roku 2008. Nejmladší je slonice Rashmi, která se narodila v roce 2011 v ZOO Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám