Hlavní obsah

Slezská zimní liga byla zahájena ve Václavovicích u Havířova

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orientační běžci z Polska a Moravskoslezského kraje od Vrbna pod Pradědem až po Třinec se dnes sešli ve Václavovicích u Havířova.

Foto: Josef Zajíc

Duchovní otec závodu pan Krhut se svoji rozhodcovskou ekipou dává poslední rady závodníkům.

Článek

Závod v orientačním běhu 1. Slezské zimní ligy připravil duchovní otec listopadových závodů Libor Krhut z Havířova. Svůj závod nazval Poezie podzimu.

Jako vždy připravil pro účastníky překvapení. Jestliže loni se běhalo s mapou ve 3D provedení, letos závodníci kategorie A a B běželi s mapou vzhledu knížečky ne nepodobné autoatlasu. Aby se běžci nezabývali jen svoji fyzickou kondicí byla na každé mapě báseň od našich a polských renomovaných básníků opěvujících podzim a lásku k přírodě.

Závodníci si nejprve museli nalézt klad listů atlasu, pak si nalistovat správnou část běžecké mapy. Tak postupovali až do cíle. Trať kategorie A byla dlouhá 12,5 km a tak si pobyt v krásné podzimní přírodě v okolí Havířova někteří protáhli až na dvě hodiny. Nikomu to nevadilo. Proto na akci těch 120 závodníků přišlo.

Doběhli všichni. Nejlepší byli odměněni zdravými cenami. Na prvních místech obdrželi 1 kg kvalitního lesního medu.

Nejlepší v kategorii A byli Kašparová Šárka a Kalina Tomáš, v kategorii B Slavíková Lenka a Novák Pavel.

Další závod se bude konat 27. listopadu v Ostravě-Koblově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám