Hlavní obsah

Slavnosti chřestu v Ivančicích letos hlásí řadu změn

Novinky, Aleš Tichý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravy letošních slavností jsou již v plném proudu, termín 20. a 21. května se pomalu blíží. A protože jsme se rozhodli akci koncepčně hodně změnit, mají se návštěvníci na co těšit.

Foto: www.slavnostichrestu.cz
Článek

V loňském roce se osvědčila mobilní restaurace ve vestibulu radnice, a tak jsme se rozhodli přizvat další vynikající restauraci. Na slavnostech budete tedy moci ochutnat chřestové speciality připravené ivančickou restaurací Cha - Cha a ve vestibulu kina Réna se potěšit uměním kuchařů z brněnské restaurace Nekonečno.

Kromě stálého gastronomického partnera Tomáše Sysla z Ivančic, který v předchozích letech jako jediný zajišťoval občerstvení z chřestu na slavnostech a na jehož speciality se jistě těší nejeden návštěvník, jsme ve spolupráci s organizací ECEAT, která zřizuje certifikaci restaurací Stezky dědictví, přizvali několik dalších restaurací z blízkého i vzdálenějšího okolí.

V degustační zóně za kostelem tak bude možnost ochutnat degustační porce několika restaurací. V tomto prostoru se budou také prezentovat výrobci místních gastronomických specialit.

Na nádvoří radnice se představí místní i vzdálenější vinaři a bude zde tentokráte i kulturní program, jehož konečnou verzi bude možno najít v nejbližší době i na našich stránkách  www.slavnostichrestu.cz

Zábavný program jsme se letos rozhodli uskutečnit komorněji - na nádvoří radnice, kde kromě vinařů můžete několikrát za den zhlédnout zábavnou kuchařskou show  Petra Stupky, mediálně známého vynikajícího kuchaře a showmana, který bude zároveň provázet celými slavnostmi.

Na nádvoří mlýna připravujeme řemeslný trh a program pro děti.

V kině Réna proběhne 6 produkcí týkajících se gastronomie. Prostor náměstí Palackého obsadí pouťové atrakce, komerční trh a občerstvení, které není spojeno s chřestem.

Věříme, že letošní slavnosti budou opravdu vydařené a že jsme udělali krok správným směrem. Doufám, že nám to svou návštěvnou a spokojeností potvrdíte. Takže nezapomeňte udělat do diářů poznámku: 20. a 21. května 2011 - XVII. Slavnosti chřestu v Ivančicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám