Hlavní obsah

Skauti v Havířově získali budovu, v níž mají deset let své sídlo

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budova města, bývalá mateřská škola, v ulici Boženy Němcové v havířovské části Šumbark, ve které od roku 2001 sídlí Junák, bude k 1. červenci bezúplatně převedena na skautskou organizaci.

Článek

Skauti o bezúplatný převod město žádali kvůli tomu, že chtějí provést rekonstrukci objektu, ale nemohou vkládat prostředky do cizího majetku.

Zastupitelé v roce 2006 pro první žádosti o převod záměr Junáka neschválili, žádost z února 2011 byla pro skauty úspěšná.

"Představitelé havířovského Junáka se zavázali budovu postupně opravit. Chtějí například rychle zrekonstruovat rozvody a tělesa ústředního topení, vyměnit okapové žlaby a svody, v suterénu položit dlažbu a nechat si zpracovat energetický audit a podle jeho výsledků dále objekt opravovat s termínem do roku 2018," sdělila Ing. Eva Wojnarová, tisková mluvčí města. Skauti na uvedené práce chtějí využít dotací.

Junák, svaz skautů a skautek ČR pracuje v Havířově zejména s dětmi ze sociálně znevýhodněného prostředí, které tak mohou smysluplně trávit svůj volný čas. V Havířově má organizace asi 250 stálých členů ve věku od 6 do 26 let a spolupracuje s městem na organizaci celé řady akcí, jako jsou například Den Země, Bambiriáda či Evropský týden mobility.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám