Hlavní obsah

Sirnaté lázně v Ostrožské Nové Vsi zkrášlí nová kolonáda

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sirnaté lázně v Ostrožské Nové Vsi zahájí letošní lázeňskou sezónu velkou novinkou. V pátek 20. května zde bude slavnostně otevřena nově vybudovaná odpočinková zóna s kolonádou a kavárnou s letním posezením.

Foto: www.laznenovaves.cz

Hlavní budova lázeňského komplexu v Sirnatých lázních Ostrožská Nová Ves.

Článek

Nová kolonáda má kavárnu pro téměř 100 hostů, taneční parket a zázemí pro venkovní koncerty. Součástí kolonády budou také tři obchůdky, kde se bude nabízet doplňkové zboží – lázeňské oplatky, cukrovinky či suvenýry.

„Dále bude v lázeňském parku vybudován i multifunkční sportovní areál (tenis, volejbal, nohejbal, stolní tenis). Vše bude propojeno novými dlážděnými chodníky s lavičkami, slunečními hodinami a dětským hřištěm. Počítá se také s úpravou okolí sirnatých pramenů a „Slunečních lázní“, včetně vybudování stylového dřevěného altánu,“ popsal generální ředitel Sirnatých lázní Ostrožská Nová Ves Antonín Plachý. Vybudování kolonády přišlo na 12 milionů korun.

Klidný odpočinek v nově vybudované kavárně a cukrárně a v okolním parku budou hostům zpříjemňovat kulturní vystoupení hudebních souborů. Již tradičně zde bude k tanci a poslechu o nedělních odpoledních hrávat krojovaná dechová hudba Novovešťanka. 

Sirnaté lázně byly před necelými deseti lety malé, ne příliš známé lázeňské místo, které znal jen malý okruh lázeňských hostů, většinou z nejbližšího okolí. „Lázně se postupně etablovaly mezi klienty jak zdravotních pojišťoven, tak i mezi lázeňskými samoplátci doma i v zahraničí. Zatímco v roce 2003 navštívilo lázně v Ostrožské Nové Vsi 2400 hostů, kteří zde strávili 19 630 lůžkodní, v roce 2010 zde bylo ubytováno přes 3740 hostů, kteří zde strávili více než 41 tisíc nocí,“ řekl místopředseda představenstva ROYAL SPA Martin Plachý.

Sirnaté lázně mají dlouholetou zkušenost v lázeňské léčbě pohybového aparátu a kožních onemocnění - lupenka, akné, ekzémy. Klienti si mohou vybrat ze široké nabídky pobytů – léčebných i relaxačních, nebo přijet do lázní jen na pár dnů, třeba na víkend.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám