Hlavní obsah

Silniční most v Karviné-Dolech bude do léta uzavřen, řidiči se musí připravit na objížďky

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na částečné uzavření i objížďky se musí připravit řidiči u dolu ČSA v karvinské městské části Doly. Frekventovaný most na Ostravu totiž projde velkou rekonstrukcí. Částečně uzavřen bude od pondělí 10. března.

Foto: Milan Haluška
Článek

Ve směru z Karviné do Ostravy bude průjezd umožněn veškeré dopravě. Provoz v jediném pruhu bude řídit semafor.

Naopak ve směru z Ostravy do Karviné bude vjezd na most povolen pouze autobusové dopravě a záchranářům. Ostatní řidiči musejí využít objížďky po silnici II/474 do Horní Suché a dále po silnicích II/475 (okolo Dolu ČSM) a I/67 (ve směru od Českého Těšína) až do Karviné.

„Podle vlastníka této silnice první třídy (ŘSD a kraj), není možné v době rekonstrukce nechat běžný provoz v obou směrech tak, jak požadovalo město,” dodala mluvčí Karviné Šárka Swiderová s tím, že rekonstrukce by měla skončit v srpnu letošního roku.

Most se opravuje od loňského roku

Od podzimu 2013 je uzavřena střední část mostu a silniční provoz je veden obousměrně po dvou krajních jízdních pruzích, což je minimální omezení, které zatím neznamenalo žádné problémy v dopravě.

Krajský úřad nyní rozhodl o uzavírce, která bude od pondělka 10. března znamenat výraznější omezení.

Opraví se i povrch silnice na Český Těšín

Od pondělí 10. března do konce července bude ŘSD opravovat také povrch silnice z Českého Těšína na Karvinou (I/67). Asi osmikilometrový úsek bude podle postupu prací firma uzavírat po úsecích. Provoz svede do jednoho pruhu a bude jej řídit na semafor.

„Práce mají v plánu vést od Českého Těšína přes Chotěbuz a Karvinou-Louky, takže přímo karvinského úseku se omezení provozu dotkne od května do července,” uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám