Hlavní obsah

Silniční běh Hornická desítka uzavře některé ulice ve Frýdku-Místku

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silniční běžecký závod Hornická desítka odstartuje v sobotu 1. listopadu od Národního domu v Místku. Závod, který se řadí mezi desítku nejlepších v České republice, připravuje pod záštitou statutárního města Frýdek-Místek atletický oddíl TJ Slezan Frýdek-Místek.

Foto: Jana Matějíková

Hornická desítka - ilustrační foto

Článek

Město pořádání závodu, kterého se v loňském roce účastnilo 2650 běžců, podpořilo finanční částkou 450 tisíc korun. Důvodem bylo zejména to, že na pořádání závodu nepřispěl Moravskoslezský kraj a místo dlouholetého generálního partnera Dolu Paskov letos těžařská firma podpořila konání akce prostřednictvím Nadace OKD částkou 100 tisíc korun. Společnost OKD tentokrát poskytla věcné dary.

29. ročník Hornické desítky bude zahájen 1. listopadu v 10:00 hodin v Národním domě na ulici Palackého v Místku. Od 11 hodin budou na programu závody pro rodiče s dětmi a pro děti, následovat budou závody pro mládež. V 14:10 hodin odstartuje Běh pro zdraví s délkou tratě 1000 m a v 14:25 hodin závod mílařů s délkou trasy 3333 m.

Hlavní závod Hornická desítka s délkou tratě 10 000 m odstartuje přesně v 15 hodin. Závodníci absolvují tři okruhy po ulicích, po nábřeží a parkem, vždy s proběhnutím kolem Národního domu. Povrch tratě je asfaltový, na nábřeží je dlažba. Trať je značena šipkami na vozovce a usměrňována pořadateli na všech křižovatkách.

Upozornění pro řidiče: Řidiči by se měli připravit na omezení v dopravě. V době od 10:30 do 16:30 hodin budou uzavřeny ulice Politických obětí, Palackého a Bezručova, od 14 do 16:30 hodin pak bude vyloučena doprava na trase hlavního závodu - uzavřena tedy bude ulice Palackého a 28. října až po křížení s ulicí Ke splavu a Stará Riviéra.

MHD: Autobusové zastávky na ul. 28. října (Riviéra vodárna - Riviéra blok 27 - Riviéra kotelna - Domov seniorů) budou od 10:30 do 16:30 hodin zrušeny bez náhrady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám