Hlavní obsah

Silnice spojující Klatovy se Sušicí byla otevřena po rekonstrukci

Novinky, Alena Lochmannová

Silnice spojující Klatovy se Sušicí přes Hrádek u Sušice byla po úplné uzavírce v době rekonstrukce předána 23. června k užívání.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Rekonstrukce vyřešila dlouhodobě špatný stavebně-technický a dopravní stav této cesty.

Článek

Řidiči na Klatovsku si mohou oddechnout. Pro silniční provoz byla po rekonstrukci otevřena silnice II/187, která spojuje Klatovy se Sušicí přes Hrádek. Právě v Hrádku u Sušice byla tato komunikace v délce jednoho kilometru opravena. Protože se jedná o úsek v intravilánu obce, přinesla jeho uzavírka potíže nejen projíždějícím řidičům, ale také místním obyvatelům.

Rekonstrukce vyřešila dlouhodobě špatný stavebně-technický a dopravní stav této cesty. Byly zesíleny její konstrukční vrstvy, únosnost komunikace, zlepšeny povrchové vlastnosti vozovky a tím i prodloužení její životnosti.

„Během rekonstrukce jsme vyřešili i napojení místní komunikace na opravovanou silnici, vyřešili lepší přístup k nemovitostem a také výškovou a směrovou rektifikaci stávajících obrubníků. Některé obrubníky byly osazeny nově. Vybudovali jsme i nové odvodnění komunikace a upravili vodorovné značení,” vypočítává generální ředitel Správy a údržby silnic Plzeňského kraje Pavel Panuška.

Stavba, kterou realizovala společnost Silnice Klatovy, přišla na 12 miliónů korun, přičemž celou částku pokryje finanční podpora z fondů EU – Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad.

Náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast dopravy Jaroslav Bauer v této souvislosti uvedl, že Plzeňský kraj letos investuje do silnic II. a III. třídy miliardu korun a více než třetinu z toho pokryjí právě evropské dotace.

Reklama

Výběr článků

Načítám