Hlavní obsah

Senioři zahájili nový školní rok Univerzity třetího věku v ostravském kině Vesmír

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava zahájila v pondělí 30. září akademický rok 2013/2014 Univerzity třetího věku. Ve čtyřech fakultách budou podávat informace 410 seniorům.

Foto: Josef Zajíc

Zahájení Univerzity 3. věku v Ostravě.30.9.2013

Článek

Fakulty hornicko-geologická, ekonomická, metalurgie a materiálového inženýrství a bezpečnostního inženýrství Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava uspořádaly pro 410 seniorů slavnostní zahájení akademického roku 2013/2014 Univerzity třetího věku.

Seniory přivítala v bývalém kině Vesmír v Ostravě Ing. Martina Polášková z Institutu geologického inženýrství, VŠB-TU Ostrava, která všem přítomným studentům prvních, druhých a třetích ročníků popřála hodně studijních úspěchů a žádné nenadálé nepříjemné události.

Následovala přednáška a beseda s cestovatelem Romanem Vehovským na téma Sedm let na cestách o tom, jak se jeho pozemní cesta stopem přes Asii a Austrálii neplánovaně protáhla na sedm let.

Beseda, která trvala něco přes dvě hodiny, byla velmi zajímavá doprovázena krásnými a kvalitními fotografiemi. Na závěr přednášky a besedy odpovídal cestovatel na dotazy přítomných a vylosoval dvě studentky, které si odnesly jeho cestovatelskou knihu Cesty osudu a náhody.

Roman Vehovský, rodák ze Štěpánovic na Opavsku je původním povoláním telekomunikační technik. Část svého života prožil jako amatérský fotograf a profesionální stopař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám