Hlavní obsah

Senioři z Nevšové vezou z Luhačovic prvenství v pétanque

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabrňáci z Nevšové na Zlínsku zvítězili ve čtvrtém ročníku turnaje v pétangue Senior Cup v Luhačovicích. „Nadarmo si tak neříkají a vyhráli před Klubem seniorů Lipánci Vsetín a Nebojsové Lidečko,“ informovala ve středu 24. května krajská tisková mluvčí Renata Janečková.

Foto: Zlínský kraj
Článek

Turnaj uspořádal Zlínský kraj ve spolupráci s akciovou společností Lázně Luhačovice a Fakultou humanitních studií zlínské univerzity. Zúčastnilo se ho168 mužů a žen ze 42 seniorských organizací a spolků Zlínského kraje.

„Nejstarší hráčce Boženě Trunkátové je 86 let, nejstaršímu hráči Otakaru Konečnému 83 let,“ prozradila krajská radní Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor, pod jejíž záštitou se akce konala.

„Tato osvědčená akce sdružuje seniory z celého Zlínského kraje a probouzí u lidí v důchodovém věku elán a chuť soutěžit, potkávat se, rozvíjet přátelství a udržovat se ve zdravé kondici. Mnozí díky pořádání turnaje získali vztah k tomuto sportu a účastní se i jiných soutěží, což je motivuje k tréninku. Přiměřený pohyb je důležitý v každém věku a Senior Cup k tomu dává vhodnou příležitost,“ řekla Michaela Blahová.

Pro všechny závodníky i náhradníky byl kromě svačiny a oběda připraven také doplňkový program. Mohli navštívit holiče, kadeřnici, dámy také kosmetiku a vizážistku. Zájemci využili možnosti nechat si změřit tlak nebo si na památku pořídit stylovou fotografii v historicky pojatém fotokoutku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám