Hlavní obsah

Senior nezvládl požár sporáku, s těžkými popáleninami skončil v nemocnici

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár plynového sporáku ve Vsetíně-Rybníky v neděli 20. srpna odpoledne marně hasil starší majitel bytu a málem dopadl tragicky.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požárem zničený plynový sporák.

Článek

„Během jeho úsilí se na něm totiž vzňalo ošacení a utrpěl těžké popáleniny. Po ošetření ho vrtulník transportoval do popáleninového centra nemocnice v Ostravě,“ sdělil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje Libor Netopil.

Oznámení o požáru v kuchyni bytové jednotky v ulici Těšíkov v sídelní jednotce Vsetín–Rybníky přijal operátor tísňové linky krajských hasičů v 13.50 hodin. Podle upřesnění se jednalo o nekontrolované hoření plynového sporáku. Na místo okamžitě vyslal jednotku hasičů.

„Po příjezdu hasiči zjistili, že došlo k menšímu požáru na plynovém sporáku, při kterém bylo roztaveno ovládání jednoho z hořáků a nebylo možno přerušit přívod plynu a zabránit jeho dalšímu hoření. Situaci vyřešili odsunutím sporáku od stěny a uzavřením hlavního ventilu přívodu plynu,“ popsal jejich zásah Libor Netopil.

Ještě před příjezdem hasičů se o uhašení požáru a uzavření ventilu pokoušel majitel bytu. Jeho zásah ale skončil vznícením oblečení. „Vážně popálený senior pak skončil v péči záchranářů, kterým hasiči asistovali při jeho ošetření a následném transportu do sanity. Podle informací velitele zásahu měl být muž dále transportován vrtulníkem na popáleninové centrum nemocnice v Ostravě,“ doplnil tiskový mluvčí.

Okolnostmi vzniku požáru a zranění seniora se budou nadále zabývat vyšetřovatelé policistů a hasičů. 

Reklama

Výběr článků

Načítám