Hlavní obsah

Senior i přes zákaz vnikl do střeženého areálu muničních skladů, hledal houby

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní hlídka zadržela ve středu 26. července v areálu muničních skladů ve Vlachovicích-Vrběticích na Zlínsku staršího muže.

Foto: Policie ČR
Článek

„Čtyřiasedmdesátiletý senior ze Slavičína hledal v okolí areálu houby, a i přes zákaz vstupu vnikl do střeženého prostoru. Nerespektováním zákazu se dopustil přestupku proti veřejnému pořádku. Ve správním řízení mu hrozí několikatisícová pokuta,“ sdělila v pátek 28. července policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Podle policistky houbař, který poblíž areálu muničních skladů nic nenašel, záměrně podlezl plot a chtěl se podívat, zda houby nerostou na jemu dobře známém místě uvnitř zapáskovaného prostoru.

„Dvoučlenná policejní hlídka, která střežila oplocený areál, kolem druhé hodiny odpoledne spatřila muže, jenž podlezl plot i policejní pásku se zřetelným označením Zákaz vstupu. Muž se na výzvu k zastavení schoval za strom,“ popsala událost policejní mluvčí.

Hlídka seniora vyvedla z areálu a předala policistům ze Slavičína, kteří ho převezli na policejní služebnu k sepsání záznamu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám