Hlavní obsah

Seminář o drogové scéně v Plzni

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drogy a drogová scéna jsou v současné době jedním z aktuálních témat. Nejen z pohledu prevence, ale také z pohledu následné péče a řešení situace, v níž drogy, drogová závislost nebo jednání pod vlivem omamných a psychotropních látek hraje hlavní roli.

Foto: Policie ČR

Odbor bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně pořádá pro plzeňské policisty seminář, jehož hlavním tématem je drogová problematika.

Článek

Odbor bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně uspořádá pro plzeňské policisty seminář, jehož hlavním tématem se stane právě problematika drogové scény a omamných a psychotropních látek. Policisté se budou mimo jiné také učit, jak správně komunikovat s toxikomanem.

Odbor bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně se tento seminář rozhodl uspořádat především s ohledem na množící se stížnosti občanů na narkomany v ulicích města.

"Seminář je primárně určen pro strážníky, policisty a pracovníky městských úřadů, kteří pracují na úseku přestupků," uvedl Aleš Průša, vedoucí odboru bezpečnosti.

Jak informovalo tiskové oddělení Magistrátu města Plzně, účastníci na semináři obdrží také manuál Důsledně proti toxikománii, který vydal odbor bezpečnosti ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou Policie ČR a občanským sdružením Společně k bezpečí.

"Příručka je návodem pro strážníky a policisty, jak nejlépe řešit pouliční narkomanii," uvedl Průša.

Reklama

Výběr článků

Načítám