Hlavní obsah

Sekání trávy v městském obvodu Ostrava-Jih už začalo

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občané městského obvodu Ostrava - Jih se mnohokrát pozastavovali nad tím, proč v jejich okolí není posekaná tráva. Největší problémy s neupraveným okolím měli především alergici.

Foto: Josef Zajíc

" Cesta zarúbaná aneb dítě vleze všude...!

Článek

Radnice totiž zrušila tendr na údržbu městské zeleně. „Nové vedení radnice kvůli podezření z nehospodárnosti minulými radními rozhodlo krátce po svém nástupu zrušit původní záměr veřejné zakázky na celoroční údržbu travnatých ploch v městském obvodu,” uvedl Michael Kutty, tiskový mluvčí Úřadu městské obvodu Ostrava- Jih.

V prosinci 2014 se rozhodlo o výběru nových dodavatelů formou veřejné aukce. Změnily se zadávací podmínky výběrového řízení. Zkrátilo se období a členění obvodu na pět jednotlivých lokalit. „Na rozdíl od minulých období nebyl pevně stanoven počet sekání, nýbrž byla zadána možnost zahájení kosení podle potřeby,” dodal Kutty.

Nejnižší celková cena za všechny části byla před začátkem aukce 33 755 040,15 Kč, po jejím skončení se dostala na 26 589 860,38 Kč.

Rozhodnutí o výběru, bylo podle mluvčího vydáno 23. dubna 2015, následovala lhůta pro podání námitek s termínem do 13. května 2015 a lhůta na podpis.  

Na pět oblastí obvodu - Zábřeh, Zábřeh - Pískové doly, Výškovice, Bělský les, Hrabůvka a Dubina - byly nejnižší částky nabídnuty třemi firmami, s nimiž se následně podepsaly smlouvy na období 2015-2016. Jedná se o Sdružení pro Jih- zeleň, AHOS CZ a AWT Rekultivace.

Tyto společnosti budou v následujících letech zelené plochy v městském obvodu čistit, sekat a na podzim hrabat listí a sbírat spadlé větve.

"Téměř 7,2 miliónu korun uspořených transparentní aukcí se použije na opravy chodníků či zlepšení prostředí v obvodě," doplnil Kutty.

Reklama

Výběr článků

Načítám