Hlavní obsah

Sedmnáctiletý mladík dva roky týral rodinu, vyhrožoval i s nožem v ruce

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskotřebovští policisté řeší závažný případ, jehož aktérem je teprve 17letý chlapec, který už dva roky verbálně napadá své příbuzné. Před pár dny rodinu dokonce ohrožoval nožem. Případ je řešen ve zkráceném řízení, násilník skončí před soudem.

Foto: PČR

Mladík napadl členy své rodiny s nožem v ruce

Článek

Výhrůžky mládenec umocnil před pár dny, když si na podporu svých slov vzal kuchyňský nůž s dvaceticentimetrovou čepelí. Tragédii zabránil otec, který mládenci nůž doslova „vykroutil“. Jelikož se rodina obává o zdraví nejen své, ale i svých potomků, obrátili se na policii.

"Mladík má údajně potíže s chováním již delší dobu. Byl dokonce i několikrát soudně trestán. Kvůli chování byl vyloučen i z učiliště, které navštěvoval. Při výslechu se hoch k vyhrůžkám přiznal s tím, že staršího bratra chtěl pouze postrašit," uvedla pardubická policejní mluvčí Anna Štegnerová.

Mladík se podle policistů dopustil nebezpečného vyhrožování. Nyní čeká v policejní cele na verdikt orgánu péče o dítě, který rozhodne, do kterého výchovného ústavu bude převezen. "Rodina se obává o své zdraví, násilníka jsme proto vykázali na deset dní mimo domov," dodala mluvčí.

Případ je  řešen ve zkráceném přípravném řízení, bude se jím brzy zabývat i soud pro mládež.  

Reklama

Výběr článků

Načítám