Hlavní obsah

Rytíř Armin von Heide se svou družinou táhne na Písek

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro mnohé nezapomenutelný představitel jedné z hlavních rolí filmového zpracování románu Údolí včel Jan Kačer s podporou Nely Boudové, básníka Roberta Neuberta a tanečnice Sofie Karochové Filippi zavítají s pořadem Krásná řeč do písecké Trojice.

Foto: archiv
Článek

Tento literárně emotivní projekt dává návštěvníkům možnost být přímo v kontaktu s účinkujícími, jelikož svoji roli při produkci má i zvolený prostor, kde není stanovena hranice jeviště a hlediště, akce se odehrává volně kolem diváka - posluchače, a je mu tím dána možnost jedinečného kontaktu s protagonisty raně podzimního podvečera.  

Koncepce Krásné řeči staví na koláži sestavené z četby prozaických textů i díla našich básníků, proložené tanečními improvizacemi. Osu tvoří příběh čerpající z Kunderovy Nesnesitelné lehkosti bytí (románu rovněž zfilmovaného s mezinárodním hvězdným obsazením Juliette Binoche, Daniel Day-Lewis, Lea Olin a Pavel Landovský). Dojde zde k zastavení u pojmů reprezentovaných slovy Setkání, Zamilovanost, Láska, Pravda, Smutek, Vzdor, Pochopení, Reminiscence a Podstata života.

Jana Kačera rozhodně není třeba dvakrát představovat, tento stále elegantní a charismatický takřka osmdesátník (v den představení mu do tohoto jubila zbývají pouhé dva dny) se kromě excelování v temném rytířském příběhu, natáčeného zčásti na Kuklově, zapsal do paměti příznivců tuzemské filmové tvorby například coby zdánlivě nezničitelný agent W4C, svojí režijní prací se podepsal na desítkách divadelních adaptací, coby bývalým režimem zdaleka ne protěžovaný herec se angažoval i politicky.

V nedávné době ho mohli příznivci televizní produkce sledovat v seriálech Rodinná pouta nebo Velmi křehké vztahy či v TV filmech Zločin v Polné a Hlas pro římského krále. S jihem vlasti ho kromě filmové lokace Kuklov spojují i studia na keramické škole v Bechyni.

Hlasem Julie Roberts, Melanie Griffith nebo Jodie Foster, jejich je častou dabérkou, promluví oblíbená herečka Nela Boudová, obsazovaná do spousty seriálů i filmů, za všechny stačí snad třeba tituly Vyprávěj, Nevinné lži, Vratné lahve nebo Kolja.

Pořad Krásná řeč, organizovaný Centrem kultury Písek, kde kromě dvou výše jmenovaných účinkují i básník a spisovatel Robert Neubert a tanečnice a herečka Sofie Karochové Filippi, pohostí dne 1. října prostory písecké Trojice, a to od 18 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám