Hlavní obsah

Rychlostní silnice R4 mezi devátým a čtvrtým kilometrem je opět plně průjezdná

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výborná zpráva ve středu večer přišla pro všechny, kteří využívají pro cesty do práce či do školy rychlostní silnici R4, tzv. Strakonickou. V opravovaném úseku mezi 9. a 4. kilometrem u Jíloviště ve směru na Prahu byly práce ukončeny, a to o deset dní dříve, než byl původní plán.

Foto: Tomáš Vašíček

Hejtman Středočeského kraje s generálním ředitelem ŘSD.

Článek

Zúžení kvůli opravám trvalo téměř měsíc a tisíce lidí musely svoje cesty přizpůsobit dlouhým kolonám, které například cestu z Příbrami do Prahy, která běžně trvá 50 minut, protáhly i o 40 minut. Díky jednání s Ředitelstvím silnic a dálnic a zhotovitelem prací, které vedl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák, se podařilo opravy dokončit o deset dní dříve. 

„Oprava měla podle plánu skončit až 8. června. Podařilo se nám ale vyjednat s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, aby dodavatelé co nejvíce urychlili dokončení prací. Původně jsme se snažili také dojednat zvýšení počtu jízdních pruhů ve druhém pásu, ale kvůli malé šířce to nebylo možné," řekl hejtman.

Práce na silnici zde probíhaly od 30. dubna a původně plánovaná uzavírka měla končit 8. června. Na opravovaném úseku o celkové délce 3500 metrů probíhalo frézování vozovky, sanace ložní a obrusné vrstvy, dále oprava mostních závěrů a obnova vodorovného dopravního značení.

„Dělali jsme ve spolupráci se zhotovitelem vše, abychom tuto důležitou komunikaci zprovoznili co nejdříve. Pracovalo se proto denně včetně víkendů. Jde o důležitou komunikaci s hustou intenzitou dopravy, takže je třeba ocenit jak zhotovitele za rychlou práci, tak především řidiče za trpělivost,“ uvedl generální ředitel ŘSD Jan Kubiš.

Na hejtmana a senátora Řiháka se v průběhu uplynulého měsíce obracely desítky lidí, kterým uzavírka způsobovala problémy. „Jsem nesmírně rád, že se podařilo opravy urychlit, děkuji všem řidičům a cestujícím za trpělivost. Opravy vždy přinášejí určitá omezení, ale je úkolem ŘSD, dodavatelů a nás politiků, aby tato omezení byla co nejkratší a co nejméně obtěžovala občany,” dodal hejtman, který byl večer přímo u vpuštění prvních aut na opravený úsek. 

Reklama

Výběr článků

Načítám