Hlavní obsah

RWE City Cross Sprint 2015 už za čtyři dny, pomůže dobré věci

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři třetího ročníku oblíbeného závodu RWE City Cross Sprint 2015, který se v pátek 13. března uskuteční v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě, nezapomínají ani na pomoc druhým. Součástí programu bude dražba dresu fotbalového útočníka Baníku Ostrava Milana Baroše.

Foto: Josef Zajíc

RWE City Cross Sprint 2015. Ostrava . Bude se dražit dres Milana Baroše z Baníku Ostrava - ilustrační snímek 22.5.2013

Článek

Výtěžek této dražby poputuje na zajištění pomůcek Dětskému rehabilitačnímu stacionáři při Městské nemocnici Ostrava (MNO).

„Městská nemocnice Ostrava je s touto akcí propojena od prvního ročníku. S pořadateli nás napadlo zařadit do programu i dražbu, které se osobně ujmou opory FC Baník Ostrava, kteří kromě podepsaného dresu Milana Baroše věnují do dražby i míč a permanentku na zápasy. Veškerý výtěžek poté připadne Dětskému rehabilitačnímu stacionáři při naší městské nemocnici Ostrava,” informovala Magda Otáhalová, tisková mluvčí MNO.  

„Během závodu bude k dispozici tým našich zdravotníků pro drobné zásahy nebo případná zranění,” dodala Otáhalová.

Hladký průběh závodu má zajistit 3000 kubíku sněhu. Pořadatelé prozatím mají připraven sníh za Gongem. Spíše hory sněhu. Takže na 500metrovém okruhu se objeví celkem 3000 kubíků sněhu.                              

„Finální rozvoz sněhu, o který se postarají tři desítky pracovníků, je v plánu až dva nebo tři dny před samotným závodem, aby sníh neroztál. Trochu nás sice zlobí počasí, ale věříme, že si s tím poradíme. Teploty možná trochu klesnou pod nulu, abychom mohli spustit sněžná děla. V den závodu bude připraveno a upraveno 30 cm kvalitního sněhu,” vysvětlil Martin Kráčalík z pořadatelské agentury Seven Rays Agency.

RWE City Cross Sprint 2015 odstartuje 13. března v 15 hodin závodem mladých sportovců. Pořadatelé připravili opět závodní biatlonovou exhibici. Nastoupí: Eva Samková - olympijská vítězka ve snowboardcrossu, Vavřinec Hradílek - kajakář a stříbrný olympijský medailista, Petr Kraus - bike trialista, Tomáš Kraus - skikrosař, Michal Malák - šéf slovenské reprezentace, Radim Kořínek - olympionik na horském kole.

V 18.00 hodin bude akce vrcholit hlavními jízdami nejlepších. Mezi českými zástupci nebude chybět čtveřice reprezentantů v běhu na lyžích Aleš Razým, Jan Bartoň, Jacob Kordač, Daniel Máka a Dušan Kožíšek. Ženskou reprezentační kategorii zastoupí Karolína Grohová a Sandra Shutzová.

Mezi účastníky závodu nebudou chybět ani zahraniční běžci: Roddy Drragon, Baptiste Gros - oba Francie, Maciej Starega, Sebastian Gazurek- Polsko, Nikolay Morilov - Rusko, Alena Procházková, Andrej Segeč - Slovensko a Martin Hammer - Norsko.

Během celodenní akce bude pro diváky připraven atraktivní doprovodný program: zcela nová expozice Svět techniky, biatlonová střelnice, biková exhibice Petra Krause. Hlavním doprovodným lákadlem bude letecká akrobatická show Martina Šonky. Program zakončí ve večerních hodinách ohňostroj a koncert kapely Sto zvířat. Vstup zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám