Hlavní obsah

RWE City Cross Sprint 2014 se opět poběží v místech bývalých oceláren

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vydařené loňské premiéře se do prostředí bývalých ostravských oceláren - Dolní oblasti Vítkovice - vrací RWE City Cross Sprint 2014. Druhý ročník exhibičního závodu se kolem Multifunkční auly GONG rozjede v sobotu 8. března. Závod je nově zařazen do série závodů Czech Nordix cup.

Foto: Josef Zajíc

RWE City Cross Sprint 2013 - Tereza Huříková v akci.

Článek

Lidová moudrost říká Únor bílý, pole sílí. Po sněhu v širokém okolí Ostravy není ani památky, a přesto právě v okolí Multižánrové auly Gong v Dolní oblasti Vítkovice ho stále přibývá. Postupně rostou haldy sněhu, který pořadatelé závodu přikrývají plachtami před prachem a slunečními paprsky.

„V okolí Gongu již rostou konstrukce budoucích mostů, které jsou lehce zvětšené a udělají sprint ještě více dramatický, protože závodníci se budou moci předjíždět i na nich,” popsal jednu z novinek Martin Kráčalík z pořadatelské agentury Seven Days Agency.

Nad RWE City Cross Sprintem 2014 převzali záštitu náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje Věra Palková a náměstek Ivan Strachoň. Za město Ostrava pak náměstek pro sport Martin Štěpánek.

„Ostrava vítá konání závodu RWE City Cross Sprint především proto, že je to ojedinělá zimní aktivita pod širým nebem přímo ve městě. Letos je navíc Ostrava městem sportu a tak vítáme rozšíření sportovních aktivit a doprovodného programu pro veřejnost,” uvedl Martin Štěpánek, který se jako aktivní běžkař těší, jak si po závodě trať osobně vyzkouší.

Po hlavním programu 8. března bude mít od neděle 9. do pátku 14. března v rozmezí od 7 do 17 hodin také veřejnost možnost si zalyžovat a zaběhat - a to zdarma. Školy budou mít přednostní právo na rezervaci trati v dopoledních hodinách. Pokud počasí dovolí, bude ve spolupráci s firmami MADSHUS a SWIX na místě po celou dobu otevřena také půjčovna běžek a bot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám