Hlavní obsah

Rozlosováno: v tenisovém Fed Cupu v Ostravě se jako první představí Petra Kvitová

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně ve dvanáct hodin bylo v pátek zahájeno ve velké zasedací síni Magistrátu města Ostravy slavnostní losování fedcupového utkání Česko - Austrálie. Losování zahájil náměstek primátora Dalibor Madej a zástupci Mezinárodní tenisové federace.

Foto: Josef Zajíc

Je rozlosováno: Fed Cup 2013 Ostrava 8.2.2013

Článek

Moderátor Libor Bouček nejprve představil hráčky Austrálie, na pódium je přivedla nehrající kapitánka Alicia Miliková. Za Austrálii budou hrát: Samantha Stosurová, Jarmila Gajdosová, Casey Dellaquaová a Ashleigh Bartyová. Vedle stříbrného Poháru Fed Cupu nastoupil nehrající kapitán českého družstva Petr Pála spolu s Petrou Kvitovou, Lucií Šafářovou, Lucii Hradeckou a Andreou Hlaváčkovou.

Po nezbytných projevech pak hlavní rozhodčí vložil do Poháru Fed Cupu jména hráček jednotlivých týmů a vzápětí začal losování prvního utkání, které se bude hrát v sobotu 9. února v hale ČEZ Arény v Ostravě od 13 hodin. Z losovacího osudí vytáhl cedulku se jménem Petra Kvitová. Po chvilce zdržení a mírné nervozity, kdo bude ta vyvolená z australského družstva, hlavní rozhodčí oznámil jméno Jarmila Gajdosova.

Bylo rozhodnuto, ale losování podle pravidel pokračovalo dále. V druhém utkání bude hrát Samantha Stosurová proti Lucii Šafářové. V neděli si obě české hráčky vymění soupeřky a poté se bude hrát čtyřhra bez ohledu na to, jestli bude vítězný výsledek po dvouhrách na jedné či druhé straně. Australanky Casey Dellacquaová a Ashleigh Bartyová budou hrát proti české dvojici dobře sehraných hráček Lucii Hradecké a Andree Hlaváčkové.

Na tiskové konferenci se k losování vyjádřila Petra Kvitová v tom smyslu, že je jí v podstatě jedno, s kým začíná a jestli hraje první nebo druhá. Lucie Šafářová považuje Australanky za dobře připravené a zvláště Samantha Stosurová bude velmi nebezpečná. "Po dvou vítězstvích ve Fed Cupu jsme sice mírné favoritky, ale utkání bude opravdu náročné. Věříme ostravskému publiku, že nás v našem snažení podpoří," dodala Petra Kvitová.

"Ostrava je tradičním místem pro utkání českých týmů v Davis Cupu i ve Fed Cupu. Je tu skvělé tenisové publikum, vždy je plná hala, a to nemluvím o technicko-organizačním zázemí a o vstřícném přístupu všech organizátorů.  Čekáme, že bude plná hala navzdory jarním prázdninám. V prodeji je ještě pár lístků," dodal Karel Tejkal, tiskový mluvčí ženského týmu Fed Cupu 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám